Αντιδρούν για τα μεγάλα καταστήματα

Αντίθετοι με την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται σημαντικές διατάξεις που αφορούν την διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας μεγάλων καταστημάτων λιανικού εμπορίου, είναι τα μέλη του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Θεμ. Παπαθεοφάνους με τον β΄ αντιπρόεδρο Γιώργο Ορφανό συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κων. Ρόβλια για να εκφράσουν την αντίθεση και δυσαρέσκειά τους με την εξέλιξη αυτή και επισήμαναν στον υφυπουργό ότι η απόφαση
της κυβέρνησης να καταργήσει το γνωμοδοτικό δικαίωμα των κατά τόπους επιμελητηρίων στην διαδικασία έκδοσης άδειας μεγάλων καταστημάτων λιανικού εμπορίου στις περιοχές τους, όταν η συνολική τους έκταση υπερβαίνει τα 500 τ.μ καθώς επίσης και η κατάργηση της υποχρέωσης από τον αιτούντα την άδεια να υποβάλει πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη, είναι απαράδεκτη γιατί απαξιώνει τους θεσμοθετημένους φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα .

Ο υφυπουργός εξέφρασε κατανόηση στις θέσεις των εκπροσώπων του ΕΟΑΕΝ, οι οποίοι όμως δήλωσαν ότι θα εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα γιατί πιστεύουν ότι η απόφαση πρέπει να ανακληθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα