Δέκα έργα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Την υλοποίηση δέκα νέων έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) το 2011 στη Ρουμανία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Ματίας Κόλατζ Άχνεν, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βουκουρέστι. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο όγκος του ετήσιου επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Ρουμανία διαμορφώνεται από 800 εκατ. ευρώ μέχρι 1 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι, φέτος, οι επενδύσεις της ΕΤΕπ θα κατευθυνθούν στους τομείς των δημόσιων μεταφορών, της ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, καθώς και της παροχής χρηματοδοτικών "εργαλείων" στις εμπορικές
τράπεζες για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 75 εκατ. ευρώ με τον αντιπρόεδρο της τράπεζας BCR Βόλφαγκ Σόισβολ, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Πρόκειται για τη τρίτη συμφωνία που υπογράφουν τα δύο μέρη.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ σημείωσε ότι η τράπεζα διοχέτευσε κεφάλαια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα