«Διαλέξεις Ωνάση 2011 στη Βιολογία»

Οι Διαλέξεις Ωνάση 2011 στη Βιολογία, θα διεξαχθούν από 11 έως 15 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε), στο Ηράκλειο της Κρήτης, και θα έχουν ως θέμα "Βασική και Εφαρμοσμένη Ιολογία".

Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων θα είναι ο νομπελίστας Ιατρικής (2008) καθηγητής Harald zur Hausen του γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο στη Χαϊδελβέργη, ενώ
άλλοι ομιλητές θα είναι οι: καθηγήτρια Karen Beemon (πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς ΗΠΑ), καθηγητής Elliot Kieff (Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Χάρβαρντ ΗΠΑ), καθηγήτρια Eva Klein (Ιατρικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα Σουηδίας). Γιώργος Παυλάκης (Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο ΗΠΑ-CCR), καθηγήτρια Naomi Rosenberg (Ιατρική Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών Sackler πανεπιστημίου Ταφτς ΗΠΑ) και καθηγητής Φίλιππος Τσιχλής (Ιατρική Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών Sackler πανεπιστημίου Ταφτς ΗΠΑ).

Οι Διαλέξεις Ωνάση, που διεξάγονται για ενδέκατο συνεχές έτος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Ι.Τ.Ε., έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και την προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο χώρο των Θετικών επιστημών

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο ομότιμος καθηγητής Γιάννης Παπαμαστοράκης. Λεπτομερείς πληροφορίες για τις Διαλέξεις Ωνάση στην Βιολογία παρέχονται στην ιστοσελίδα: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2011-07-11.
Keywords
Τυχαία Θέματα