Δολοφόνησαν παλαιστίνιο "συνεργάτη" των ισραηλινών

Μασκοφόροι ένοπλοι σκότωσαν έναν παλαιστίνιο που θεωρούσαν συνεργάτη των ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, δήλωσαν ιατρικές πηγές και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμαντ Χαουάλντι, 30 ετών, σκοτώθηκε στο στρατόπεδο προσφύγων Τζαλαζούν, κοντά στην Ραμάλα. "Γαζώθηκε" από σφαίρες, είπε τραυματιοφορέας ο οποίος διακόμισε τη σορό του σε νοσοκομείο μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας είπε πως ο Χαουάλντι εργαζόταν για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατεζητείτο. Οι παλαιστινιακές
αρχές δε γνωρίζουν την ταυτότητα των ανθρώπων που τον εκτέλεσαν κι έχουν αρχίσει έρευνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γασάν Χάτιμπ δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει "να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της δολοφονίας".

Οι παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν με σκληρότητα τη συνεργασία με το Ισραήλ. Στην διάρκεια της παλαιστινιακής εξέγερσης που είχε ξεσπάσει το 2000 μαχητές εκτελούσαν δημόσια ανθρώπους που κατηγορούσαν ότι έδιναν πληροφορίες στο Ισραήλ σχετικά με το πού βρίσκονταν μαχητές και στελέχη παρατάξεων.

Οι εκτελέσεις του είδους έγιναν πάντως σπανιότερες στην Δυτική Όχθη όπου η ενισχυθείσα παλαιστινιακή αστυνομία της υποστηριζόμενης από την Δύση κυβέρνησης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εντέλλεται να επιβάλει την τάξη τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, ένοπλοι είχαν σκοτώσει ένα γνωστό αραβοϊσραηλινό ηθοποιό και ακτιβιστή στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Την Τετάρτη η Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, εκτέλεσε έναν άνδρα που κατηγορείτο για συνεργασία με το Ισραήλ. Βάσει του παλαιστινιακού νόμου εκτελέσεις γίνονται μόνο εάν τις έχει εγκρίνει ο πρόεδρος της ΠΑ, όμως η Χαμάς αψήφησε αυτό τον κανόνα -- παρότι την ίδια ημέρα ο ηγέτης της Χάλεντ Μεσάαλ και ο Μαχμούντ Αμπάς υπέγραφαν συμφωνία για τον τερματισμό του παλαιστινιακού διχασμού στο Κάιρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα