Δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν στο Λίβανο

Δύο κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε επίθεση που πραγματοποίησε η αστυνομία στη μεγαλύτερη φυλακή του Λιβάνου, στο Ρουμίεχ, βορειοανατολικά της Βηρυτού, για να σταματήσει ανταρσία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ένας από τους κρατούμενους πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε όταν πήρε στα χέρια του μια βομβίδα κρότου-λάμψης την οποία ρίξαμε την ώρα της επίθεσης", διευκρίνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Η βομβίδα εξερράγη όταν την έφερε κοντά στο στήθος του", προσέθεσε.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι έχει επανέλθει η ηρεμία στη φυλακή αυτή, έπειτα από την ανταρσία που διήρκεσε πολλές ημέρες.

Οι κρατούμενοι αυτού του σωφρονιστικού ιδρύματος, του μεγαλύτερου της χώρας, ζητούσαν αμνηστία και καλύτερες συνθήκες κράτησης.

Η φυλακή αυτή έχει δυνατότητα κράτησης 1.500 ανθρώπων, αλλά στεγάζει σχεδόν 5.500 άνδρες και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές ταραχές εξαιτίας των κακών συνθηκών κράτησης των εγκλείστων.

Η ανταρσία ξέσπασε το Σάββατο στη φυλακή αυτή στην οποία βρίσκεται το 65% του συνόλου των κρατουμένων της χώρας. Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους κρατούμενους.

Τέσσερις φρουροί που κρατούνταν από τους κρατουμένους στη διάρκεια της στάσης αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, Μαρουάν Γάνεμ.

Παράλληλα το Γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι επτά άμαχοι και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε σύγκρουση που είχαν σήμερα στην είσοδο της φυλακής αυτής.

Βία ξέσπασε κατά τη διαδήλωση αυτή συγγενών των κρατουμένων στη φυλακή του Ρουμίεχ όταν η αστυνομία εμπόδισε τους γονείς να πλησιάσουν στην κύρια πύλη για να ρωτήσουν τι κάνουν τα παιδιά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα