Περικοπές δαπανών στο δήμο Θεσσαλονίκης

Για περικοπή βασικών δαπανών από τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης το 2011 έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα για το θέμα αυτό. Όπως επισήμανε, το ταμείο του δήμου παρουσιάζει ελλείμματα και δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών, την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων
και την εκτέλεση δημοτικών έργων.

Για το ζήτημα των σκουπιδιών, επέμεινε στην άποψή του για αγορά νέων απορριμματοφόρων και κατηγόρησε τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για μη διεκδίκηση πόρων από την κυβέρνηση.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η αρχιτέκτων και ιστορικός περιβάλλοντος, Βιβιάννα Μεταλληνού, γνωστοποίησε ότι έχει ενεργοποιηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης και τις πολεοδομικές του υπηρεσίες, αίτημα της Ισραηλιτικής Κοινότητας για κατεδάφιση κτίσματος και ανέγερση οικοδομής εντός του οικοπέδου όπου στεγάζεται το δημοτικό βρεφοκομείο «'Αγιος Στυλιανός».

Το σχετικό αίτημα επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Νταβίντ Σαλτιέλ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Κοινότητα έχει στην κατοχή της τους τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου και αναμένει την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για διάτρητους τίτλους που δεν έχουν ελεγχθεί από νομική υπηρεσία έκανε λόγο η κα Μεταλληνού και ζήτησε να ταχθεί το δημοτικό συμβούλιο κατά της διεκδίκησης αυτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα