Το πρώτο κέντρο εξυπηρέτησης κοινού στο Υπουργείο Εργασίας

Το πρώτο κέντρο εξυπηρέτησης κοινού για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, με την ονομασία «ΙΡΙΔΑ» εγκαινίασε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς 40

«Σκοπός του νέου Κέντρου σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας είναι η συγκέντρωση σε ένα σημείο όλων των απαραίτητων πληροφοριών σε θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης ώστε οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Εργασίας και να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες».

Το Κέντρο θα παρέχει
πληροφορίες για εργασιακά θέματα όπως είναι το ύψος των νόμιμων αποδοχών με βάση τις συλλογικές ρυθμίσεις και τις Διαιτητικές αποφάσεις, ζητήματα ατομικών συμβάσεων και προστασίας της μητρότητας στην εργασία.

Θα παρέχονται επίσης πληροφορίες για τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου την αναγνώριση πλασματικών χρόνων και τη διαδοχική ασφάλιση.

Η «ΙΡΙΔΑ» ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία της μαζί με άλλα 5 κέντρα σε όλη τη χώρα τα οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα διασυνδεθούν ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για τα κέντρα των Δήμων Ηλιούπολης Αμφιλοχίας Ηρακλείου Κρήτης, Κιλελέρ και Ηγουμενίτσας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, οι Υφυπουργοί κύρ. 'Αννα Νταλάρα και Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνά Δρέττα, ο ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μιχάλης Χάλαρης, η Γ.Γ του Υπουργείου κ. 'Αννα Στρατινάκη, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος του ΟΑΕΕ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, του ΟΓΑ κ. Παναγιώτης Πέτρουλας ο Γ.Γ Καταναλωτή κ. Δημήτρης Σπυράκος η πρόεδρος του ΟΕΕ κ. Μαρία Τσιμπίδα, καθώς και οι Δήμαρχοι των εμπλεκομένων Δήμων.

Στην είσοδο του Υπουργείου εργασίας είχαν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι της εταιρείας Πετζετάκη οι οποίοι ζητώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από τον Αύγουστο του 2010.

Οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη και τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεκγκέρογλου. Κατά τη συνάντηση η Υπουργός, ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποσχέθηκε να έλθει σε επαφή με τα την πλευρά της εργοδοσίας για την εξεύρεση λύσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διέξοδος το Υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παροχή κάποιου επιδόματος προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η εταιρεία Πετζετάκη, έχει εγκαταστάσεις στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και τη Θήβα ενώ απασχολεί 300 εργαζομένους οι πλειονότητα των οποίων από τις 20/11.2010 έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα