Εικαστική εκδήλωση για τη στήριξη των αστέγων της Αθήνας

Στο σφυρί βγαίνει η πολυτελής κατοικία της Έιμι Γουάινχαουζ στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο.
Οι γονείς της τραγουδίστριας, που πέθανε τον Ιούλιο του 2011 σε 27 ετών, είχαν προσπαθήσει να το πουλήσουν για 2,7 εκατ. λίρες, όμως δεν τα κατάφεραν. Έτσι αποφάσισαν να το δημοπρατήσουν, κατεβάζοντας την τιμή στο 1,8 εκατ. λίρες.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, το σπίτι θα δημοπρατηθεί από τον οίκο McHugh & Co. Στον κατάλογο με τα κτήρια που θα δημοπρατηθούν την ίδια ημέρα δεν αναφέρεται ότι
πρόκειται για το σπίτι της διάσημης τραγουδίστριας.

Η Έιμι Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κάμντεν στις 23 Ιουλίου 2011. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο θάνατός της προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ(και προφανώς σε συνάρτηση με απαγορευμένες ουσίες).

Στο αίμα της τραγουδίστριας βρέθηκε συγκέντρωση αλκοόλ πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο για τους οδηγούς στη Βρετανία.

***

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το artAZ σε συνεργασία με πληθώρα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διοργανώνει την ετήσια εικαστική εκδήλωση για τη στήριξη των αστέγων της Αθήνας μέσα από το σχετικό πρόγραμμα της Κλίμακας.

Περισσότερα από 300 έργα τέχνης περιμένουν τον... αγοράστή τους μέχρι αύριο Κυριακή στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Κλίμακας.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Έκπληξη» κι αυτό γιατί η ταυτότητα του εκάστοτε καλλιτέχνη αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου.

Όλα τα έργα προσφέρονται στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους.

Φέτος, η «Έκπληξη» έχει έντονη διεθνή αύρα, καθώς οι συμμετοχές δεν περιορίζονται σε Έλληνες εικαστικούς. Καλλιτέχνες από Βρετανία, Αίγυπτο, Αμερική, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Μαρόκο, Νιγηρία, Σουηδία, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μέσα από τη συμμετοχή τους δηλώνουν την υποστήριξη τους στον σκοπό, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την οικουμενικότητα της εικαστικής γλώσσας.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, που προσφέρουν τα έργα τους αφιλοκερδώς, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους.

***

Ένα αφιέρωμα στον νεοναζισμό πραγματοποιεί το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Γιαννέλης, «ο νεο-ναζισμός δεν είναι νεο-φασισμός που, αναλόγως, δεν είναι εθνικισμός, ο οποίος σαφώς δεν είναι φονταμενταλισμός κ.ο.κ.»

«Ο νεο-ναζισμός καθίσταται απόλυτα επικίνδυνος καθώς, σε πρώτη ματιά, κρύβεται ή μεταμφιέζεται επιμελώς μέσα σε συνήθεις λειτουργίες και θεσμούς. Ομοίως ο Νεοναζισμός στο σινεμά εντοπίζεται, όπως ακριβώς και στη ζωή... παντού και πάντα. Βρίσκεται πίσω από μικρά, "αθώα", καθημερινά εγκλήματα ή αδικίες που όλοι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ανεχθεί, είτε επί εμάς των ιδίων είτε επί τρίτων, συνήθως των πλέον αδύναμ
Keywords
Τυχαία Θέματα