Επικίνδυνη απόκλιση από τους στόχους

Εμπιστευτικό υπηρεσιακό έγγραφο του Κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" δείχνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει ξεφύγει του ελέγχου και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα ανέλθει στο 6% έναντι δέσμευσης για 4,5% φέτος και 3% το 2012. Γίνεται επίσης πρόβλεψη για ανεργία που θα εκτοξευθεί στο 8% με σοβαρό κίνδυνο να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο έτος.

Το σημείωμα ετοιμάστηκε από τεχνοκράτες του Υπουργείου ύστερα από επίσκεψη κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο στις
29-30 Μαρτίου και υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη. Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν πως "το βασικό συμπέρασμα είναι ότι, απαιτείται η άμεση υλοποίηση ενός τολμηρού και αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος που να διασφαλίζει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της εικόνας της Κύπρου σε σχέση με τους κινδύνους που προκύπτουν από το μεγάλο μέγεθος και την έκθεση του τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία".
Keywords
Τυχαία Θέματα