Επίσκεψη Γ. Καρατζαφέρη στην Κέρκυρα

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον μητροπολίτη, τον δήμαρχο της πόλης, καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγικών
φορέων της περιοχής.

Το μεσημέρι (12:50 μμ) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σήμερα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί «οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση» επιτέθηκε στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «πνίξιμο των πάντων», αφού όπως είπε, 23 δισεκατομμύρια ευρω φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων, μειώνονται οι κοινωνικές παροχές «και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα. «Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δις και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες». Όπως υποστήριξε η κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να πιέσει τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις, και χαρακτήρισε λάθος την κυβερνητική πολιτική η οποία όπως είπε πνίγει τα πάντα.

«Το μόνο που συζητάμε σήμερα είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας! Αν θα γίνει έτσι ή αλλιώς» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επίσης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ('Αλτερ) ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για δολιότητα αναφορικά με το Μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε το θάρρος να πάρει τα απαραίτητα μέτρα μόνος του, και «εξυπηρετήθηκε πάρα πολύ με το να παίρνει τα μέτρα αυτά η τρόικα, και αυτός να τα υλοποιεί». Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης «και ιδίως τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, γιατί το χρέος που δημιούργησαν-όπως είπε- ήταν δυσβάστακτο».

Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων ύψους 23 δισ. ευρω, έκανε λόγο για «εγκληματικές ενέργειες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ» αφού όπως είπε μειώνεται η αγοραστική δύναμη, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος.

Εκτίμησε ότι θα κλείσουν και άλλα μαγαζιά, θα έχουμε αύξηση της ανεργίας, και υποστήριξε ότι σήμερα «ένας στους δύο Έλληνες πολίτες, δεν έχει εργασία».

Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη χώρα αλλά υπόδουλος - όπως ο ίδιος είπε - και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της τότε προέδρου της Βουλής Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη το 2005 στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, η οποία «είχε πει τότε ότι θα χάσουμε την Εθνική μας κυριαρχία, και τα σύνορά μας. Τότε έλεγα, “τι λέει η κ. Πρόεδρος ; “. Και φώναζα. Και αυτό έγινε πράξη».


Keywords
Τυχαία Θέματα