Επιτροπή για την οικονομική ασφάλεια στη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι σχεδιάζει να συγκαλέσει συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, με αντικείμενο την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια στη χώρα.

Ο κ. Παρβάνοφ σε δηλώσεις του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bTV υπογράμμισε ότι η οικονομική και κοινωνική ασφάλεια της χώρας είναι το σημαντικότερο ζήτημα, με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Βουλγαρία προς το παρόν.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος τόνισε ότι στηρίζει την ένταξη της Βουλγαρίας στο Σύμφωνο του Ευρώ (Euro Plus Pact), αλλά σημείωσε
ότι η κυβέρνηση είναι «σε ηθική σύγκρουση με το Σύνταγμα», με τον τρόπο που έλαβε την απόφαση, χωρίς τη διεξαγωγή συνάντησης.

Ο κ. Παρβάνοφ επανέλαβε την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το έργο του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία, του Μπέλενε. Όπως είπε, θα ήταν καλό να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις δημοτικές και προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο, ώστε περισσότεροι πολίτες να έχουν κίνητρα να προσέλθουν στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας σημείωσε ότι με βάση διάφορες δημοσκοπήσεις, το 80% των Βούλγαρων στηρίζει το έργο και ότι ο ίδιος είναι υπέρ των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων ασφάλειας, αλλά το Μπέλενε πρέπει να κατασκευαστεί, επειδή, όπως είπε, «οι γείτονές μας επίσης κατασκευάζουν τους δικούς τους πυρηνικούς σταθμούς».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας εκτίμησε ότι τα κόμματα πρέπει να επικεντρωθούν στην αναζήτηση ισχυρών προσωπικοτήτων και όχι πιθανών συνασπισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα