Ισχυρότερη βάση έχει η ανάκαμψη των ΗΠΑ

Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει ισχυρότερη βάση και δεν θα χρειασθεί νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). "Η ανάκαμψη φαίνεται ότι έχει ισχυρότερη βάση. Βλέπω σαφέστερες ενδείξεις ενός ενάρετου κύκλου ανάπτυξης", δήλωσε η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας
του Κλήβελαντ κυρία Σάντρα Πιανάλτο σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο του Άκρον.

Η κυρία Πιανάλτο δεν θεωρεί ότι η άνοδος των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων θα έχουν μία διαρκή επίπτωση στον πληθωρισμό, αλλά είπε ότι η τιμή του πετρελαίου είναι ο βασικός κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία.

"Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει κάνει αρκετά, αν όχι πάρα πολλά, και δεν θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Κατά την άποψη μου, δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω διευκόλυνση μετά τον Ιούνιο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Ντάλας κ. Ρίτσαρντ Φίσερ από τη Φρανκφούρτη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αφήσει αμετάβλητη την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της, ψηφίζοντας ομόφωνα για τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 600 δις. δολαρίων, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο για τη στήριξη της εύθραυστης οικονομίας.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει στο τέλος του Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του από την Ινδία, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ είπε ότι βλέπει σημαντική ανάπτυξη της παγκόσμιας παραγωγής τον επόμενο χρόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα