Και...επικοινωνιακός πόλεμος!

ΤΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ - ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ
Επικοινωνιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, για το ποιος θα έχει το επικοινωνιακό όφελος από τη διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, για να υπάρξει συμφωνία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.
Η ΝΔ
επιστράτευσε και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για να δηλώσει ότι η επιλογή είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης. Και άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση στην επιλογή προσώπου.
Οι ισχυρισμοί αυτοί της ΝΔ προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αποφάσισε να βγάλει στη φόρα την αλήθεια.
Γύρω στα μεσάνυχτα ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε το λόγο για τις ανακρίβειες που διοχετεύει το επιτελείο της Συγγρού. Του υπενθύμισε την πρότασή του για τον Λουκά Παπαδήμο και τη συμφωνία του με τους όρους που θέτει και του ζήτησε να επικοινωνήσει και ο ίδιος με τον κ. Παπαδήμο και να συνεννοηθούν.
Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον πρωθυπουργό, ήταν ότι η ΝΔ προσπάθησε να του «φορτώσει» δικές της ευθύνες. Έτσι,, κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν το βράδυ της Τετάρτης, ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο και ο κ. Σαμαράς τον απέρριψε, διότι είναι Τραπεζίτης.
Μετά την απόρριψη του κ. Παπαδήμου, ο πρωθυπουργός πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την υποψηφιότητα του οποίου απέρριψε, επίσης, ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Στη συνέχεια προτάθηκε στον κ. Παπαδήμο να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κάτι που δεν αποδέχθηκε.
Κατά τις ίδιες, πάντα, πληροφορίες, οι προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Παπαδήμος και αποδέχθηκε, ως φυσιολογικές, ο κ. Παπανδρέου είναι οι εξής:
Πρώτο, να συμφωνήσουν τα κόμματα στην ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητούν οι εταίροι. Κάτι που απέρριψε η ΝΔ.
Δεύτερο, να μετέχουν στη νέα κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ, κάτι που απέρριψε ο κ. Σαμαράς.
Τρίτο, να μην είναι δεσμευτική, για τη νέα κυβέρνηση, η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, ως ημερομηνία εκλογών, διότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή όσων συμφώνησαν τα πολιτικά κόμματα.
Διευκρινίσθηκε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε έθεσε βέτο για την παραμονή του οικονομικού επιτελείου και δεν ζήτησε την αντικατάστασή του από άλλο της αρεσκείας του.
Αυτά αφορούν στη ΝΔ. Το ερώτημα που τίθεται προς την κυβερνητική πλευρά είναι γιατί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσαν ότι δεν έγινε ποτέ καμία πρόταση στον κ. Παπαδήμο. Και έδωσαν πάτημα στη ΝΔ να ισχυριστεί ότι εμείς, δεν έχουμε σχέση με το θέμα, διότι, όπως λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν προτάθηκε στον Λ. Παπαδήμο να είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα