Κανονικά η μεταφορά των μαθητών

Κανονικά θα συνεχιστεί από αύριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης η μεταφορά των μαθητών, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη του Περιφερειάρχη, Αρη Γιαννακίδη, με εκπροσώπους υπεραστικών, αστικών ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών ταξί.

Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι η Περιφέρεια πληρώνει τις επόμενες ημέρες ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων του 2010 για τη μεταφορά μαθητών.

Η αναστολή της μεταφοράς των μαθητών προέκυψε μετά από ανακοίνωση του
Υπουργείου Οικονομικών για μείωση κατά 20% του ποσού της σχετικής επιχορήγησης στις Περιφέρειες της χώρας έως το τέλος του χρόνου.

Την Παρασκευή, 6 Μαΐου, θα υπάρξει συνάντηση όλων των Περιφερειαρχών στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα.
Η Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κάλυψε τις δαπάνες
Κανονικά θα γίνονται από τα ΚΤΕΛ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας οι μεταφορές των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Μετά τις διαμαρτυρίες των ΚΤΕΛ για τη μη καταβολή των πιστώσεων προκειμένου να γίνει η εξόφληση των χρεωστούμενων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας σε σημερινή της ανακοίνωση τονίζει:

«Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για την κατανομή της πίστωσης των 9,1 εκατ. ευρώ προς τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών στις 4/4/11 ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, ταξί και ιδιώτες). Αμέσως ενημερώθηκαν οι Περιφέρειες και στις 11/4/11 με απόφαση της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου - Μπάστα, το ποσό των 9.110.000 ευρώ κατανεμήθηκε ως εξής: 4.660.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου και 4.450.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα