Κινητοποιήσεις υπαλλήλων των λιμανιών

Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων, πραγματοποίησαν το πρωί υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Ο ΟΜΥΛΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει "ανερμάτιστη και
εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια".

Οι υπάλληλοι των λιμανιών τη Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Τρίτη έχουν εξαγγείλει νέες στάσεις εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Επίσης στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Χθες συνεδρίασαν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, "χωρίς να έχουν αυταπάτες για τα τελικά σχέδια της κυβέρνησης και τις προθέσεις της για το μέλλον των λιμανιών".
Θεσσαλονίκη
Στάση εργασίας από τις επτά και μισή το πρωί, κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και πορεία μέσω της παραλιακής ως τον Λευκό Πύργο, χωρίς να κλείσουν δρόμους, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, αντιδρώντας στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του.
«Το λιμάνι είναι αναπτυξιακός μοχλός της πόλης και της περιοχής.

Θέλουμε να έχουμε μαζί μας κι όχι απέναντι μας την κοινωνία και να πείσουμε ότι οι διεκδικήσεις μας ανταποκρίνονται και στις δικές της προσδοκίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών ΟΛΘ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Σπανόπουλος.
Την προσεχή Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θα πραγματοποιήσουν και νέα στάση εργασίας.
Το μεσημέρι, από τις 12.00 έως τις 14.30 θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, στο κτίριο της εταιρίας στην Εγνατία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στα σχέδια αποκρατικοποίησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα