Μ.Χρυσοχοϊδης: «Υπάρχουν συντεχνίες: Αυτών που φοροδιαφεύγουν μονίμως, αυτών που δεν επενδύουν τον πλούτο που κέρδισαν από τη χώρα…»

«Δίκαιες οι περισσότερες αντιδράσεις των εργαζομένων» - «Κάνω έκκληση να σταματήσουν οι καταλήψεις» - «Όλοι μαζί να καταπολεμήσουμε το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο»
«Υπάρχουν συντεχνιακές αντιδράσεις, αλλά οι περισσότερες αντιδράσεις είναι δίκαιες και έχουν να κάνουν με την ασκούμενη αναγκαία πολιτική. Απλά εμείς δεν πείσαμε μέχρι σήμερα ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος, με αποτέλεσμα και η αντιπολίτευση κι ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου και στη συνέχεια το συνδικαλιστικό κίνημα, να έχουν μια συμπεριφορά πολλές φορές ακραία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας
και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι προκειμένου να αποδώσουμε δικαιοσύνη, πέρα από τους συνδικαλιστές, πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε άλλες συντεχνίες αυτή τη στιγμή στη χώρα, όπως «η συντεχνία αυτών που φοροδιαφεύγουν και παραοικονομούν μονίμως, υπάρχει η συντεχνία αυτών που δεν επενδύουν τον πλούτο που κέρδισαν από τη χώρα…». Όπως μάλιστα επισήμανε χαρακτηριστικά «Αυτές είναι συντεχνίες τις οποίες ακόμα δε μπορέσαμε να συλλάβουμε ώστε να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Κι εκεί νομίζω πρέπει να στηρίξουμε όλη μας την προσπάθεια από δω και πέρα, προκειμένου να εισπράξουμε από αυτούς οι οποίοι εισέπραξαν πολλαπλάσια από τη χώρα όσα πολλές φορές δε δικαιούνταν».

Σχετικά με τις ακραίες διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών, ο κ. Χρυσοχοϊδης στηλίτευσε τέτοιου είδους φαινόμενα: «Πιστεύω ότι κάθε φορά τελικώς, παρά τις ακρότητες και τις βιαιότητες, πρέπει να επικρατεί η λογική. Και επιτέλους πρέπει να επικρατήσει η λογική σε όλους τους χώρους, και να καταλάβουμε ότι πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί σε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης και με κανόνες».

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι αναγκαίο να παλέψουν όλες οι κοινωνικές ομάδες μαζί: «Εάν δεν παλέψουμε όλοι μαζί, εάν δεν είμαστε ενωμένοι, τότε λοιπόν να είστε βέβαιοι ότι δε θα πάμε μπροστά, ότι δε θα λύσουμε την κρίση και ότι θα οδηγηθούμε όπου οδηγηθήκαμε με μαθηματική ακρίβεια σε διάφορες ιστορικές περιόδους και καταστραφήκαμε».

«Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή και πρέπει να γίνει με τα λιγότερα λάθη, είναι να χτίσουμε ουσιαστικά μια καινούργια Πολιτεία. Μια καινούργια δημοκρατική λειτουργία όπου ο καθένας έχει και μια ευθύνη κι ένα ρόλο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και χαρακτήρισε ως «βαριά κουβέντα» όσα δήλωσε εκπρόσωπος των δικαστών περί «οικονομικής κατοχής».

Αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιεί αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι έχουν τεθεί οι εξής προτεραιότητες προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης:
Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την άρση των επιχειρηματικών εμποδίων.
Η δημιουργία ρευστότητας στην αγορά, τόσο
Keywords
Τυχαία Θέματα