Πως φτάσαμε στο (κρίσιμο) "διαζύγιο" Γιώργου με Αντώνη

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ i-R
«Στο κόκκινο» έφθασε η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ν.Δ. μετά τη χθεσινή αποτυχία των Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά να συμφωνήσουν και στο παραμικρό. Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σκληρές, αλλά όσα λέγονται, από Μαξίμου και Συγγρού, ατύπως, είναι ακόμα σκληρότερα και περιλαμβάνουν και προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά Παπανδρέου
και Σαμαρά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν σε βάθος οι προσωπικές σχέσεις των δύο παλιών συμφοιτητών και συγκατοίκων και πλέον να δυσχεραίνεται κατά πολύ η οποιαδήποτε μεταξύ τους συνεννόηση, για οποιοδήποτε θέμα. Και δυστυχώς αυτό έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, αφού την Κυριακή αναμένονται αποφάσεις, οι οποίες (αν) δεν θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης, για την Ελλάδα (σε αυτή την περίπτωση) μπορεί (και) να αποδειχθούν καταστροφικές. Και τώρα που οι ευρωπαίοι βλέπουν «εμφύλιο πολιτικό σπαραγμό», θα θεωρήσουν ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζεται επ΄ ουδενί από άλλες πολιτικές δυνάμεις και αυτό μόνο καλό δεν θα είναι για τη χώρα.
Από σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, καθώς δημοσιοποιήθηκε πληροφορία (το i-R., έγραψε πρώτο, από χθες το βράδυ) σύμφωνα με την οποια ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες την Κυριακή, ή έστω να συναντηθούν για έναν καφέ, ώστε να μεταδοθεί η εικόνα δύο Ελλήνων αρχηγών, οι οποίοι, μπορεί να μη συμφωνούν, αλλά, τουλάχιστον, συζητούν.

Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα το πρωί, κάτι που δεν έπραξε, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες καταλόγιζαν στον αρχηγό της Ν.Δ. τουλάχιστον αγένεια. Κατά τις ίδιες,πάντοτε, πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου βλέποντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν τηλεφωνούσε, πήρε την πρωτοβουλία και τηλεφώνησε ο ίδιος, για να εισπράξει αρνητική απάντηση.

Η Ν.Δ. από το πρωί, όταν η πληροφορία περί επικείμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας Παπανδρέου-Σαμαρά, άρχισε να εξαπλώνεται, την διέψευδε ανεπισήμως. Το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε ότι η ΝΔ έλεγε ψέμματα. Ζητούσε, μάλιστα να διαψευστεί ότι δεν συμφώνησαν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία, "αλλιώς θα είναι ψεύτης και ο Σαμαράς".

Νωρίτερα και μετά την άρνηση Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επιβεβαίωσε την πληροφορία που πρώτο δημοσίευσε το i-R, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ.

Από τη Ν.Δ. κυκλοφόρησε ένα non paper με το οποίο διαψεύδεται ότι στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία για σήμερα. Παράλληλα εμφάνιζε τον κ. Σαμαρά ανένδοτο, να παραμένει στην άρνησή του για οποιαδήποτε συνεννόηση, προβάλλοντας, κυρίως την άγνοιά του για το τι έχει διαπραγματευτεί ο κ. Παπανδρέου, πως θα διαπραγματευτεί την Κυριακή, αν έχει κάνει παρασκηνιακές συμφωνίες κλπ.

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευδε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, ενημερώνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε πλήρως από τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, τον είχε ενημερ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργου, Αντώνη,giorgou, antoni