Με τον ίδιο σεβασμό, με το ίδιο δέος και τον ίδιο ενθουσιασμό!

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη το απόγευμα με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ με μηνύματα και καταθέσεις στεφάνων αποτίνει φόρο τιμής η πολιτική ηγεσία.
«Ο,τι και να πει κανείς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι λίγο ή ασήμαντο. Περισσότερα και σημαντικά λέει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα η νέα γενιά, γιορτάζοντας για 38 ολόκληρα χρόνια με τον ίδιο σεβασμό, με το ίδιο δέος και τον ίδιο
ενθουσιασμό, την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπούλιας, «όλοι όσοι τιμούν με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια τη μεγάλη αυτή στιγμή δικαιώνουν τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων που δεν φοβήθηκαν να διεκδικήσουν το αδύνατο για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».
«Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις των παλαιότερων γενεών, και ειδικά του αντιδικτατορικού κινήματος, αποτελούν κληρονομιά που κανείς δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να σπαταλήσει ή να εξευτελίσει», καταλήγει.

«Φωτεινό παράδειγμα» και «μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει» χαρακτηρίζει σε μήνυμά της την εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας η υπουργός Παιδείας.

«Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια», επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι «με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών».

«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι αντί στεφάνων «οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια» και να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου, απομονώνοντας τις μειοψηφίες.

Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Μαρκάτο.

«Σήμερα, 38 χρόνια μετά η χώρα βρίσκεται πάλι στο γύψο, με μια κυβέρνηση υποταγμένη στις «αγορές» και με την νεολαία να μην έχει μέλλον», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαρκάτος, ενώ δεσμεύθηκε ότι το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών θα εργαστεί «ακάματα», όπως είπε, για τη νεολαία. «Η Παιδεία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα, απορρίπτουμε τον νόμο της Κυβέρνησης των υποταγμένων και καλούμε τη νεολαία να αντισταθεί», επισήμανε

Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε σήμερα και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, τιμώντας τα θύματα και τους αγώνες της εξέγερσης ενάντια στη χούντα.

«Τριανταοκτώ χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία με δεκανίκια του υμνητές
Keywords
Τυχαία Θέματα