Μεγάλη ημέρα για την Αμερική

O αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος βρίσκεται πλέον σε μια καλύτερη θέση, είναι πιο σίγουρος, μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μιλώντας σε τελετή στον Λευκό Οίκο, προς τιμή των αγωνιστών στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953) ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι η σημερινή είναι "μια μεγάλη ημέρα" για την χώρα του και ότι οι ΗΠΑ τήρησαν τη δέσμευσή
τους. "Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα για την Αμερική και η ότι η ημέρα αυτή μας έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτε που δεν μπορούμε να κάνουμε όταν εργαστούμε με ενθουσιασμό, όταν συνεργαστούμε", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος. Η δήλωση του κ. Ομπάμα έγινε 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα πυρά αμερικανών κομάντος.
Οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν τους εταίρους τους
Οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν τους εταίρους τους για την επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ το Πακιστάν δεν φαίνεται ότι γνώριζε το μέρος όπου βρισκόταν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. "Αυτή ήταν μία μονομερής αμερικανική επιχείρηση...Δεν ειδοποιήσαμε από πριν κανέναν από τους εταίρους μας σε θέματα αντιτρομοκρατίας", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών άμυνας. Ένας ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πως οι Πακιστανοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο Αμποταμπάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα