"Να μην αναμιγνύονται στα εσωτερικά του Μπαχρέιν"

Ο ηγέτης της σιιτικής αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, σεΐχης Άλι Σαλμάν, κάλεσε το Ιράν να μην παρεμβαίνει στη χώρα του ενώ ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να αποσύρει τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα Μανάμα.

"Δεν θέλουμε το Μπαχρέιν να μετατραπεί σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν", είπε ο ηγέτης του κινήματος Wefaq, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Μανάμα μαζί με εκπροσώπους άλλων
έξι αντιπολιτευόμενων οργανώσεων.

"Για το λόγο αυτό ζητούμε από τη Σαουδική Αραβία να αποσύρει τα στρατεύματα της Ασπίδας της Χερσονήσου και από το Ιράν να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Μπαχρέιν", πρόσθεσε.

Το Ιράν είχε καταδικάσει έντονα την ανάπτυξη σαουδαραβικών στρατευμάτων στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ασπίδα της Χερσονήσου" που οργάνωσαν οι χώρες του Κόλπου για να στηρίξουν τη σουνιτική δυναστεία των αλ-Χαλίφα.

Ο Σαλμάν υποσχέθηκε ότι η αντιπολίτευση δεν θα καλεί πια τους υποστηρικτές της να διαδηλώνουν ή να συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας. "Θα περιοριστούμε στο να επαναλαμβάνουμε τη φράση 'Ο θεός είναι μεγάλος' και να επισκεφτούμε τους τάφους των μαρτύρων μας", είπε, κηρύσσοντας το Σάββατο "ημέρα πένθους στη μνήμη των μαρτύρων".

Τα επτά αντιπολιτευόμενα κινήματα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι διαφωνούν με την παρέμβαση "οποιασδήποτε" πλευράς στο Μπαχρέιν και καταγγέλλουν ταυτόχρονα την απόπειρα των αρχών "να παρουσιάσουν το λαϊκό κίνημα ως ξένη συνωμοσία".
Keywords
Τυχαία Θέματα