Ο Γιώργος άναψε το "πράσινο φως" για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου

Οι πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαίες, αλλά έγιναν σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.
Χθες η Άννα Διαμαντοπούλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου ζήτησαν ανοιχτά την παράταση του βίου της κυβέρνησης, με την κ. Διαμαντοπούλου να ζητά και την παραχώρηση προνομίων, από τα κόμματα, στον πρωθυπουργό, προνομίων που απολαμβάνει ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί ο τετραμηνίτης υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος είχε προτείνει εκλογές το φθινόπωρο.
Το βασικό επιχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την αγόρευσή του στη Βουλή, που έδωσε και τη «γραμμή», αφορούσε πρωτίστως στην αποφυγή δημιουργίας προεκλογικού κλίματος, στην παρούσα φάση, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τη χώρα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι σήμερα το πρωί, από το ΠΑΣΟΚ, επελέγη να δοθεί στη δημοσιότητα ο λεγόμενος «βασικός σχολιασμός της επικαιρότητας», που περιλαμβάνει μόνο το απόσπασμα της ομιλίας Παπανδρέου στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας, στον τίτλο του, «βλαπτική» την εκλογολογία.
Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ, είναι το ακόλουθο:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ομιλία του στη Βουλή πριν λίγες μέρες για τον προϋπολογισμό του 2012, η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα. Την βλάπτει. Κανείς δεν ξέρει σε τι πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον θα βρεθεί η Ευρώπη τους επόμενους μήνες. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει την κρίση. Αλλά θα περάσει δύσκολα το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πιο σωστό, το πιο υπεύθυνο είναι να υπάρχει Κυβέρνηση ευρύτατης συνευθύνης, για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αντί να είναι κλειστή η Βουλή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Παράλληλα, η εκλογική αναμέτρηση ήδη φέρνει την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές σε προεκλογικές πιέσεις. Δύσκολες αποφάσεις θα αποφεύγονται, ενόψει των επικείμενων αναμετρήσεων με συνυποψηφίους. Λογικά και οι Υπουργοί, και οι Βουλευτές, θα σκέφτονται τις περιφέρειές τους, ενώ πρέπει να αφοσιωθεί η Κυβέρνηση στο έργο της, που είναι εθνικής σημασίας.

Και τέλος, οι εκλογές πολύ πιθανόν να φέρουν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβέρνηση συνεργασίας έχουμε και σήμερα. Τα βασικά διλήμματα που έχει μπροστά της η χώρα, θα τα έχει και μεθαύριο. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί πολιτικούς και κόμματα, που βάζουν το ευρύτερο συμφέρον πάνω από το στενό εκλογικό. Και αυτό κάναμε εμείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Η συνεργασία μας σήμερα, είναι και εγγύηση για μας και τους εταίρους μας για την επόμενη ημέρα, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Το ίδιο ισχύει γ
Keywords
Τυχαία Θέματα