Ο Καντάφι είναι ακόμα ζωντανός

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, που έχει μέρες να εμφανιστεί δημόσια, είναι ζωντανός, δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξή του στο NBC.

"Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ακόμα ζει", τόνισε ο Πανέτα.

Ο Καντάφι έχει να εμφανιστεί δημόσια από το Σάββατο όταν
ΝΑΤΟικός πύραυλος έπληξε κατοικία του στην Τρίπολη. Λίβυοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο Καντάφι επέζησε της επίθεσης, στην οποία όμως σκοτώθηκαν ο μικρότερος γιος του και τρία εγγόνια του.

Το ΝΑΤΟ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως ο Σαΐφ αλ-Αράμπ Καντάφι σκοτώθηκε.

Στο μεταξύ, έληξε τα μεσάνυχτα το τελεσίγραφο της λιβυκής κυβέρνησης προς τους αντικαθεστωτικούς στην πόλη Μισράτα να παραδοθούν για να τους δοθεί αμνηστία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάιμ.

"Η αμνηστία...τελειώνει", είπε χαρακτηριστικά ο Κάιμ, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως το υπουργείο Δικαιοσύνης "θα παρατείνει την διορία για μια ημέρα, ίσως δύο, αφού υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τους κατοίκους της Μισράτα".

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ ανακοίνωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης προσφέρει αμνηστία στους αντικαθεστωτικούς της Μισράτα που θα παραδώσουν τα όπλα.

Την πρόταση αυτή αρνήθηκαν οι αντάρτες που βρίσκονται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, τονίζοντας πως "δεν παραδίδονται, θα νικήσουν ή θα πεθάνουν".
Keywords
Τυχαία Θέματα