Ο Σάλεχ δήλωσε ότι θα θυσιαστεί για το λαό του

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη χώρα του, μίλησε σε μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο στη Σαναά. "Δεσμεύομαι (...) να θυσιάσω το αίμα και την ψυχή μου και ό,τι μου είναι ιερό για χάρη αυτού του μεγάλου λαού", δήλωσε στους υποστηρικτές του οι οποίοι απάντησαν "ο λαός θέλει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ".

Την ίδια ώρα σε μία άλλη πλατεία της Σαναά κοντά στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας πραγματοποιούσαν
συγκέντρωση δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι του Σάλεχ, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει για σήμερα πορεία προς το προεδρικό μέγαρο την οποία όμως αργότερα ακύρωσαν.

"Ελπίζω ότι ο λόγος τους θα είναι συνετός και υπεύθυνος και ότι δεν θα προβούν σε ανεύθυνες δηλώσεις", επεσήμανε ο Σάλεχ αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πρωτεύουσα ελέγχοντας και τις δύο συγκεντρώσεις.

"Φύγε προδότη, ο λαός της Υεμένης επαναστατεί. Εμείς, ο στρατός και η αστυνομία είμαστε ενωμένοι εναντίον της καταπίεσης", φώναζαν οι αντίπαλοι του Σάλεχ.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν ονομάσει τη σημερινή ημέρα "Παρασκευή που λέμε 'αρκετά'", ενώ από την πλευρά τους οι οπαδοί του Σάλεχ "Παρασκευή της αδελφοσύνης".
Keywords
Τυχαία Θέματα