Οι αντικαθεστωτικοί θέλουν ν΄αυξήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί θέλουν ν΄αυξήσουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου για να εξασφαλίσουν τρόφιμα και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Συμβουλίου. Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πετρελαιοπηγές που αυτή τη στιγμή παράγουν 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, αλλά εξάγουν "ελάχιστες" ποσότητες πετρελαίου,
δήλωσε ο Μαχμούντ Αουάντ Σαμάμ.

Οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να εξαγάγουν περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου αυτόν τον μήνα με τη βοήθεια του Κατάρ, αλλά δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα χρήματα για το πετρέλαιο αυτό, τόνισε ο Μαχμούντ Αουάντ Σαμάμ, σύμφωνα με τον οποίο αντί χρημάτων λαμβάνουν βοήθεια.

Η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη πρόκειται να συνέλθει σήμερα στο Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με το μέλλον της Λιβύης στις οποίες θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι του Λιβυκού Εθνικού Συμβουλίου.

Η Ομάδα Επαφής θα ζητήσει από τις δυτικές κυβερνήσεις να προσφέρουν βοήθεια ύψους, 1,5 δισ. δολαρίων για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού στις ελεγχόμενες από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις περιοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα