Παίζουν με τους...διακόπτες

Πόλεμος ξέσπασε χθες για τις ιδιωτικοποιήσεις μία ημέρα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να απειλεί ακόμη και με μπλακάουτ στο ρεύμα αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση.

Ο κ. Νίκος Φωτόπουλος απείλησε με δυναμικές κινητοποιήσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μπλακάουτ στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνουν και τη ΔΕΗ.
Είπε ότι ξεκινά αγώνας για να ενημερωθεί η κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Προανήγγειλε μάλιστα και απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείει ακόμα και διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιριού. «Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο. Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε τον λαό, για ό,τι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που ισχυρίστηκε ότι «εάν ο κ. Σαμαράς μας αποδείξει ότι οι καταναλωτές μετά την πώληση θα έχουν φθηνό ρεύμα ας γίνει η αποκρατικοποίηση σήμερα, αλλά δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να μας το αποδείξουν ποτέ».

«ΑΥΞΗΣΕΙΣ». Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Σπάρτακος που επισημαίνει ότι τα όσα δρομολογούνται θα σημάνουν αυτόματα αυξήσεις στις τιμές της κιλοβατώρας που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ η οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση και συκοφάντηση σε βάρος των συνδικαλιστών, υποστηρίζοντας ότι «με τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση προσπάθησε με λόγια κενά περιεχομένου να εντυπωσιάσει, καλύπτοντας την αδυναμία της να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ενεργειακή αγορά. Αντί για υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις παρακολουθήσαμε να στοχοποιείται και να συκοφαντείται η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις εργασιακές κατακτήσεις που βαπτίστηκαν πάρτι ανεύθυνων συντεχνιών και αποφεύγονται αναφορές για τα πραγματικά πάρτι πολιτικών για τις επιδοτήσεις επιχειρηματιών. Το "αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια" σε άλλα πρόσωπα και άλλη διεύθυνση να σταλεί ως μήνυμα και όχι στη ΓΕΝΟΠ και τους εργαζομένους».

Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις ιδιωτικοποιήσεις. Χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Ανάπτυξης έκαναν σαφές πως η κυβέρνηση είναι όχι μόνο ανυποχώρητη στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά έριξε το γάντι στην Κουμουνδούρου σχετικά με τη στάση του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου. Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, «δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί». Και απευθυνόμενος πάλι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε ότι «βάζει το alter ego του, τον κ. Φωτόπουλο, να απειλήσει, εν μέσω καύσωνα, τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακάουτ».

«ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ». Στο ίδιο κλίμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασ
Keywords
Τυχαία Θέματα