ΠΑΣΟΚ: Νωρίτερα ή αργότερα;

Στο αυριανό Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να τεθεί εκ νέου - εκτός απροόπτου - το ζήτημα της επίσπευσης ή επιμήκυνσης του χρόνου για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο απο την πλευρά Βενιζέλου οι διαδικασίες να γίνουν τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο αρχές Μαρτίου ενω όλοι οι υπόλοιποι τις τοποθετούν "κάπου μέσα στο καλοκαίρι". Εαν όπως όλα δείχνουν
οι εθνικές εκλόγές πάνε "προς το φθινόπωρο", τότε και η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ θα μετατεθεί για "μέσα στο καλοκαιρι".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, στην αποκλειστική ευχέρεια του οποίου είναι να ανάψει το «πράσινο φως» στο ανώτατο κομματικό όργανο προκειμένου να επανεξετάσει τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν με βάση τις εισηγήσεις του Εθνικού Συμβουλίου - Ολα δείχνουν "προς τα πίσω" παρα τις επιθυμίες των Βενιζέλου και Λοβέρδου για "επίσπευση".

Εάν το αίτημα για επιτάχυνση των εξελίξεων σε εσωκομματικό πεδίο που προβάλλουν κυρίως και αποκλειστικά στελέχη της βενιζελικής πλευράς γίνει αποδεκτό(!), τότε ενδεχομένως το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο για να ανακαθορίσει τη σειρά και τον χρόνο των διαδικασιών.

3 Ή 4 ΜΑΡΤΙΟΥ. Οι εκλογές για τον νέο αρχηγό θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στις 3 ή 4 Μαρτίου, λένε στελέχη του Κινήματος που συμφωνούν με την αλλαγή των χρονοδιαγραμμάτων(της πλευράς Βενιζέλου-Λοβέρδου). Μάλιστα χθες ακόμη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Εξαρχος, που είθισται να διατυπώνει την επίσημη γραμμή, έδειξε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την αλλαγή των διαδικασιών. Ετσι, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «αν η εκλογή της νέας ηγεσίας την οποία είχαμε προσδιορίσει μέσα στον Μάρτιο, μπορεί να έρθει μία ή δύο εβδομάδες πιο μπροστά, αυτό δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα».
Αν και τα στελέχη Βενιζέλου-Λοβέρδου προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του Μ.Χρυσοχοϊδη θέλοντας να τον προσεταιριστούν (και θα ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητα του) υπάρχουν και οι προβληματισμοί ως προς άλλους ενδιαφερόμενους. Για παράδειγμα ο Χάρης Καστανίδης θεωρεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στους όποιους σχεδιασμούς του εντός του ΠΑΣΟΚ, επομένως δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Από την άλλη, η Λούκα Κατσέλη που έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της για την αρχηγία, φροντίζει καθημερινά να κάνει αισθητή την παρουσία της με πολιτικές παρεμβάσεις, στις οποίες κάνει διακριτή τη διαφορετική γραμμή της σε σχέση με τους χειρισμούς στα θέματα της οικονομίας. Για παράδειγμα, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να στείλει «εναλλακτική τρόικα» στην Αθήνα η πρώην υπουργός σχολίασε: «Αποδεικνύεται ότι το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους».

με πληροφορίες και απο τα ΝΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα