Προς "έξοδο" απο τη Σχολή Ευελπίδων ο νοσταλγός της χούντας

Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας προκάλεσε η αποκάλυψη εκδήλωσης-πρόκλησης στη Σχολή Ευελπίδων την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στις 17 Νοεμβρίου ομάδα σπουδαστών της Σχολής, με υποκινητή τον επικεφαλής της, τραγούδησε τον ύμνο της Χούντας.
Για προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε σχετικά από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής
Αμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Οπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΕΘΑ, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Α/ΓΕΕΘΑ να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας - αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία.

Αμεσα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα, ενώ ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.

Με αφορμή το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε δια στόματος Πάνου Σκουρλέτη την κάθετη αντίθεσή του στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «περιστατικά σαν και αυτά της Σχολής Ευελπίδων θα πυκνώνουν, όσο οι νοσταλγοί της επτάχρονης ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών και οι υμνητές του δικτάτορα Μεταξά πρωταγωνιστούν εντός της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης του μνημονίου».

Κάλεσε επίσης τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, «που κατέστησαν τον αποθρασυνόμενο κ. Καρατζαφέρη ομοτράπεζο τους».

«Οι δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας και οι αγώνες του κατά της χούντας αποτελούν εγγύηση για την απομόνωση της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα