Πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν στο Λίβανο

Περίπου 1.400 Σύροι διέσχισαν τα σύνορα με το Λίβανο στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας προκειμένου να γλιτώσουν από τους "βομβαρδισμούς" στην πόλη Ταλ Κάλαχ στη δυτική Συρία, όπως δήλωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

"Σύμφωνα με τους λιβανέζους τοπικούς αξιωματούχους περίπου 1.400 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα στις περιοχές Ουάντι Χάλεντ και Ταλ Μπίρι στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από τη συριακή πόλη Ταλ Κάλαχ", δήλωσε ο Αντρέι Μάχεσιτς, εκπρόσωπος
της UNHCR, σε συνέντευξη Τύπου.

"Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι συνολικά περίπου 4.000 Σύροι έχουν περάσει πρόσφατα στο Λίβανο", πρόσθεσε.

Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει εδώ και ημέρες τη σουνιτική μεθοριακή πόλη Ταλ Κάλαχ προκαλώντας τη μαζική αποχώρηση Σύρων που κατευθύνονται κυρίως προς το Λίβανο.

Η πλειονότητα αυτών είναι "γυναίκες και παιδιά", οι οποίοι διέφυγαν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τους "σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ταλ Κάλαχ και τα περίχωρά της", όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους και έχουν ανάγκη τροφής, ιατρικής περίθαλψης και στέγης, διευκρίνισε ο Μάχεσιτς.

Η UNHCR χαιρέτισε εξάλλου τις δηλώσεις των λιβανικών αρχών οι οποίες εξέφρασαν τη θέλησή τους να διαχειριστούν καλύτερα το θέμα των προσφύγων, πολλούς από τους οποίους έχουν δεχθεί λιβανικές οικογένειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα