Ρωσία-ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν σκληρά

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν σκληρά για να γεφυρώσουν τις μεγάλες διαφορές τους γύρω από το διχαστικό ζήτημα της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, δήλωσε ο ανώτατος στρατηγός της χώρας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συναντήθηκε με τον Ναύαρχο Μάικ Μάλεν, αρχηγό ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ,
λίγες ημέρες αφότου η Μόσχα επέκρινε μια συμφωνία των ΗΠΑ για την εγκατάσταση μια μονάδας αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία.

"Θα πρέπει να αναζητήσουμε κοινές προσεγγίσεις και θέσεις υπέρβασης για το θέμα αυτό", φέρεται ότι δήλωσε ο Μακάροφ μετά τη συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το Itar Tass.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να φθάσουν σε μια συμφωνία "παρά την τεράστια ποσότητα διαφορετικών απόψεων και τις διαφορές στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό", προσθέτει το πρακτορείο.

Ο Μάλεν στο μεταξύ, έκανε άλλη μία προσπάθεια να καθησυχάσει τη Ρωσία, λέγοντας ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν κατά την επόμενη δεκαετία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ρωσίας εξασθενώντας το οπλοστάσιο των πυρηνικών της πυραύλων.

"Το σύστημα σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει τη Ρωσία και τον λαό της", φέρεται ότι δήλωσε ο Μάλεν σύμφωνα με το Itar Tass. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετέφερε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ότι το σύστημα είναι καθαρά για αμυντικούς σκοπούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα