Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν

Στην Αθήνα έφθασε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, μετά από την επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξέφρασε στήριξη στις ενέργειες κατά των Κούδρων αυτονομιστών του PKK.
Επί τάπητος τέθηκε και το Ιρανικό, όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν έκανε λόγο για νέες σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η δραματική κατάσταση στη Συρία, με την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί ο κ. Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν στην Ελλάδα είναι να δείξει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα