Στο σφυρί τα προσωπικά είδη του Γιουναμπόμπερ

Τα προσωπικά είδη που ανήκαν στον Θίοντορ Καζίνσκι, ευρύτερα γνωστό ως «Γιουναμπόμπερ», ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια δεσμά από το 1998 για τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 29 στις ΗΠΑ από δέματα-βόμβες που έστελνε ο ίδιος ταχυδρομικά, θα πωληθούν σε δημοπρασία με απώτερο στόχο τα έσοδά της να δοθούν ως αποζημίωση στα θύματά του.

Φωτογραφίες, ενδύματα, ρολόγια, βιβλία, πιστοποιητικά γέννησης και άδειες οδήγησης, που ανήκαν στον πρώην καθηγητή μαθηματικών θα διατεθούν προς πώληση στη δημοπρασία, η οποία
θα διεξαχθεί διαδικτυακά στο διάστημα 18 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, τόνισαν σήμερα οι υπεύθυνοι.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν επίσης και πάνω από 20.000 σελίδες από τις πρωτότυπες, χειρόγραφες και δακτυλογραφημένες, εκδοχές του ‘μανιφέστου’ του βομβιστή, ο οποίος απέστελλε επί 17 ολόκληρα χρόνια τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματά του σε ολόκληρη την Αμερική.

«Η Αμερικανική Υπηρεσία των ‘Μάρσαλ’ προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βοηθηθούν τα θύματα των ειδεχθών εγκλημάτων του Θίοντορ Καζίνσκι», τονίζει ο Άλμπερτ Νατζέρα, στέλεχος του αστυνομικού σώματος των ‘Μάρσαλ’ στην ανατολική Καλιφόρνια.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία, εναντίον της οποίας καταφερόταν ο Καζίνσκι στα διάφορα μανιφέστα του, για να πωλήσουμε τα αντικείμενα της ζωής του. Τα έσοδα θα διατεθούν στα θύματα και, σε περιορισμένη κλίμακα, θα ανακουφίσουν λίγα από τα δεινά που υπέστησαν», προσθέτει ο ίδιος.

Κατά την πρωτοφανή πορεία του, που τον οδήγησε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε μία απόμακρη τρώγλη στη Μοντάνα, ο «Γιουναμπόμπερ» επί χρόνια ανάγκασε το FBI να κρατά την ανάσα του και να κινητοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές του.

Η δράση του «Γιουναμπόμπερ» αποτελούσε αγαπητό θέμα για τον Τύπο χάρις στα ακαδημαϊκού χαρακτήρα μανιφέστα του για την αποξένωση του ανθρώπου μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, κατά της επιστήμης, της τεχνολογίας και υπέρ μιας «επανάστασης κατά του τεχνολογικού-βιομηχανικού συστήματος», που απογυμνώνει το άτομο από την «αυτονομία» και την αξιοπρέπειά του.

Η δημοπρασία θα διοργανωθεί από τον οίκο GSA Auctions για λογαριασμό της ομοσπονδιακής αστυνομίας, έπειτα από την άδεια που της παραχώρησε ο τοπικός δικαστής της Καλιφόρνιας Γκάρλαντ Μπάρελ τον Αύγουστο του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα