Συνέλαβαν καθηγητή στη Σαουδική Αραβία

Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία συνέλαβαν έναν καθηγητή πανεπιστημίου μία ημέρα αφότου ζήτησε την απελευθέρωση φυλακισμένων, συγγενών του και μη, ανακοίνωσε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα σήμερα.

Η Σαουδική Αραβία, μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο και σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ,
είναι απόλυτη μοναρχία η οποία δεν ανέχεται οποιασδήποτε μορφή ανοικτής πολιτικής διαφωνίας.

"Ο δρ. Μουμπάρακ (μπιν Ζουάιρ) επρόκειτο να μεταφέρει τα καλά νέα στους διαδηλωτές μπροστά στο υπουργείο Πληροφόρησης οι οποίοι διαδήλωναν για την παρατεταμένη παράνομη κράτηση των αγαπημένων τους ότι ορισμένοι εξ αυτών επρόκειτο να απελευθερωθούν", ανέφερε η οργάνωση Πρώτα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights First Society, HRFS).

"Στις 10:30 την 20ή Μαρτίου, ενώ πήγαινε στο υπουργείο Πληροφόρησης όπου γινόταν η διαδήλωση, σταμάτησαν τον δρ. Μουμπάρακ άνδρες της μυστικής αστυνομίας που τον συνέλαβαν", πρόσθεσε η οργάνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανσούρ αλ Τούρκι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τη σύλληψη του μπιν Ζουάιρ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Άλιμαμ Μοχάμαντ μπιν Σαούντ στο Ριάντ. Ο μπιν Ζουάιρ είχε συναντηθεί την 19η Μαρτίου με τον βοηθό υπουργό αρμόδιο για Ζητήματα Ασφαλείας για να ζητήσει την απελευθέρωση συγγενών του και άλλων κρατουμένων.

Ο πατέρας του, ο καθηγητής Σαΐντ μπιν Ζουάιρ, ισλαμιστής και γνωστός επικριτής της σαουδικής βασιλικής οικογένειας, έχει φυλακιστεί και παραμένει έγκλειστος χωρίς δίκη επί πέντε χρόνια, σημείωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Ιμπραήμ αλ Μουγκάιτιμπ. Ο αδελφός του, ο Σάαντ μπιν Ζουάιρ, επίσης κρατείται έγκλειστος χωρίς δίκη επί περίπου τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση εξέφρασε την "κατάπληξη και την φρίκη της για αυτή την παράνομη σύλληψη", ανέφερε η HRFS, καλώντας για την απελευθέρωσή του, καθώς και των συγγενών του.
Keywords
Τυχαία Θέματα