Τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ;

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Του Ειδικού Συνεργάτη

Στις 27 Δεκεμβρίου 2011, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να είναι ούτε υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος, εκ νέου, ούτε να είναι, επομένως, υποψήφιος πρωθυπουργός.
Όσοι ανησυχούσαν
για το τι θα κάνει ο Παπανδρέου και ήθελαν να τον εξοστρακίσουν και από το ΠΑΣΟΚ (μετά την κυβέρνηση) έδειξαν να ηρεμούν, να χαλαρώνουν. Και αυτοί που ήθελαν να τον διώξουν δεν ήταν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους είναι συνδεδεμένοι με οικονομικά συμφέροντα, αλλά και τα ίδια τα συμφέροντα.
Η χαλάρωση έφερε και τις υποψηφιότητες για την ηγεσία. Και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, μπορεί να μην ανακοινώθηκαν υποψηφιότητες, αλλά διακινούνταν γύρω στις 8 με 9. Ήτοι: Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Κατσέλη, Καστανίδης, Τζουμάκας, Αμοιρίδης, Παπουτσής, κ.ά.
Αυτό προκάλεσε ανησυχία στα οικονομικά συμφέροντα, διότι, από την πολυδιάσπαση, θα μπορούσε να προκύψει ένα αποτέλεσμα που κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Και ξαφνικά, άρχισε νέα επίθεση, από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, στον Γιώργο Παπανδρέου, διότι, λέει, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του και πήγε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Διεθνούς στο Πουέρτο Ρίκο.
Στο διάστημα της απουσίας του κ. Παπανδρέου, μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να ψηφίσουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ να αποδίδουν την καταψήφιση στην απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι προέκυψε, εξ αυτής, κενό ηγεσίας στο Κίνημα, το οποίο έπρεπε (και πρέπει) να καλυφθεί μέσω εκλογής Προέδρου της Κ.Ο. από την ίδια. Άρχισε μάλιστα και η συγκέντρωση υπογραφών για να τεθεί το θέμα στην Κ.Ο., στην αυριανή της συνεδρίαση. Η κίνηση αυτή σταμάτησε όταν φάνηκε ότι Βενιζέλος και Λοβέρδος τα βρίσκουν στο θέμα της διαδοχής. Και γι αυτό, αύριο, φαίνεται πως όλα θα πάνε μαλακά.
Αλλά γιατί όλη αυτή η «βαβούρα». Γιατί δημιουργήθηκε θέμα με την απουσία του ΓΑΠ και εκλογής Προέδρου της Κ.Ο.; Ποια είναι η φωτιά πίσω από τον καπνό;
Η φωτιά που καίει δεν είναι άλλη από τα συμφέροντα των Τραπεζιτών. Ενόψει του PSI, οι Τραπεζίτες, με τη βοήθεια και της τρόϊκας», προσπαθούν να αποκομίσουν τεράστια οφέλη, χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Να διατηρήσουν τα υπερκέρδη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να καταβάλουν όσα τους αναλογούσαν.
Οι Τραπεζίτες θεωρούν ότι τα υπερκέρδη τους κινδυνεύουν από την έκδοση κοινών μετοχών για τα πολλά χρήματα που έχουν πάρει, μέχρι τώρα, και θα πάρουν και με το PSI, και τα οποία θα πληρώσει για λογαριασμό των Τραπεζών ο Έλληνας πολίτης που πλήττεται από την κρίση, η οποία ξεκίνησε από τις Τράπεζες.
Στην επιδίωξή τους αυτή, όμως, υπάρχει ένα εμπόδιο, που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος έχει δηλώσει ότι, από οποιαδήποτε θέση, θα προσπαθήσει να μη περάσει η επ
Keywords
Τυχαία Θέματα