Τι θα γίνει με τη "Δωδώνη"

Κίνηση ματ, που θα προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις στην ελληνική, ενδεχομένως και την ευρωπαϊκή γαλακτοβιομηχανία, επεξεργάζεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επικείμενης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ioanninapress.gr, αυτό το διάστημα και υπό τις τεχνικές οδηγίες της συμβούλου- εταιρίας Planning επεξεργάζεται- με μεγάλη μυστικότητα- την διαμόρφωση αξιόπιστης, δυναμικής και βιώσιμης πρότασης σε συνεργασία με τη δανέζικη εταιρία Arla Foods
για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας.
Στις 9 Μαρτίου οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων η ΕΑΣΙ μαζί με την Arla Foods είναι πιθανό να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.
Υπενθυμίζεται πως βασικός στόχος της ΕΑΣΙ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου του Δ.Σ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, είναι η ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ και η διεκδίκηση της εξαγορά της από τους εταίρους- συνεταιριστές της, όχι στην πραγματική, αλλά στη λογιστική της αξία.
Για κάθε ενδεχόμενο, όμως, όπως επίσης είχε επισημάνει ο κ. Μπαλτογιάννης, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ένωσης προετοιμάζει την πρόταση εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας.
Η Arla Foods, ένας συνεταιρισμός που ανήκει σε περίπου 8.000 Δανούς και Σουηδούς κτηνοτρόφους, ξεκίνησε πριν από 125 χρόνια την παραγωγική της δραστηριότητα και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων γαλακτοβιομηχανιών της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε το 1975 προσφέροντας επώνυμα γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο, τυριά, κρέμες, γάλα).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι δίνει μεγάλη σημασία και προσοχή στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.
Σε περίπτωση που τελικά ευδοκιμήσει υπό την οποιαδήποτε μορφή αυτή τη συνεργασία θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στην υπό εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι τη «ΔΩΔΩΝΗ» θα διεκδικήσουν πολλές και μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες.
Η συνεργασία επί του παρόντος και ενδεχομένως έως το κλείσιμο του χρόνου υποβολής προσφορών τηρείται για προφανείς λόγους ως επτασφράγιστο μυστικό και ενδεχομένως δεν θα αποκαλυφθεί, ούτε στη σύσκεψη του Σαββάτου, όπου η ΕΑΣΙ εξακολουθεί να προβάλλει το αίτημα είτε της ακύρωσης της πώλησης είτε της παραχώρησης των μετοχών στη λογιστική τους αξία.

www.ioanninapress.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα