Τι θα κάνουν με τα χρέη μας στις Τράπεζες;

Το i-R ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έθεσε το θέμα διαγραφής ("κουρέματος") των χρεών προς τις τράπεζες απο τους Ελληνες πολίτες. Με αρκετά πρωτοσέλιδα μας και δεκάδες άρθρα αναδείξαμε την δραματική πτυχή του θέματος. Με τα πολλά φτάσαμε στις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιουνίου
για να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που να έχουν κάποια ουσία. Μάλιστα το i-R (θα θυμούνται οι αναγνώστες μας) χρησιμοποίησε το όρο ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (τον αντίστοιχο νόμο του Σόλωνα). Τι προτείνουν ΣΗΜΕΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αυτό το θέμα ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ τους Ελληνες;
Ο Α.Σαμαράς πρότεινε να υπάρξει "ρύθμιση" με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε η μηνιαία δόση των νοικοκυριών προς τις τράπεζες να ΜΗΝ ξεπερνά το 30% του μηνιαιου εισοδήματος και παράλληλα αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον "Τειρεσία" απο την μέχρι τώρα "ασυνέπεια" πληρωμής των χρεών.
Ο Α.Τσίπρας εξήγγειλε την μερική ή ΟΛΙΚΗ Διαγραφή των δανείων των νοικοκυριών στις Τράπεζες - που με δικη του κυβέρνηση θα γίνουν ΚΡΑΤΙΚΕΣ (και επομένως ως κρατικές τράπεζες θα υπακούνε στις εντολές της κυβέρνησης - και οχι των μετόχων ή ιδιοκτητών τους όπως μέχρι τώρα). Μίλησε με άλλα λόγια για την πραγματική ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.
Ο Ε.Βενιζέλος μίλησε για ρύθμιση των στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων ώστε η δόση να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εοσοδήματος του οφειλέτη αλλά και με την καθιέρωση ατομικού ορίου στα 1.500 ευρώ και οικογενειακού στα 2.000 ευρώ, κατω από το οποίο δεν θα επιτρέπονται οι κατασχέσεις.
Με άλλα λόγια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπίπτουν στο συγκεκριμένο θέμα, ενω ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια εντελώς άλλη οικονομική λύση - κρατικές ολες οι Τράπεζες (που ούτως ή άλλως θα γίνουν με την ανακεφαλαιοποίηση)και ΔΙΑΓΡΑΦΗ των χρεών των πολιτών, ώστε να φύγει η θηλιά απο το λαιμό τους και να ξαναδούμε απο την αρχή το μέλλον. Το i-R συντάσσεται με την ΠΡΟΤΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα