Την Κυριακή οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ολα είναι ανοιχτά στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων προέδρων που θα διαδεχθούν τον απερχόμενο Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε σήμερα το πολιτικό συμβούλιο στις 11 το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανακηρύξει τους υποψηφίους προέδρους.
Σε σχέση
με το κομβικό σημείο των 94 υπογραφών προκειμένου να θεωρείται έγκυρη μια υποψηφιότητα, επισημάνθηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο μπορεί να δεχθεί είτε την έγκριση των υποψηφιοτήτων δια βοής όπως έγινε το 2007 και προτείνει εκ νέου ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά εφόσον δεν διατυπωθούν αντιρρήσεις εκ μέρους υποψηφίων που έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Εξάλλου, κατατέθηκε και η πρόταση της κυρίας Ασπας Παπαηλιού να στηθεί κάλπη μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των παρόντων μελών.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης που ξεκινά αύριο το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανακοινώθηκε η παρουσία του προέδρου της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Θα μιλήσουν κατά σειρά ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης, ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου, τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος και θα ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι η διαδικασία της κάλπης θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως του αριθμού των υποψηφίων.

Σε ότι αφορά στο κόστος της διαδικασίας και τον αριθμό των καλπών, ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι το κόστος θα είναι πολύ μικρό και ότι συνολικά οι κάλπες θα αντιστοιχούν στους 1.050 δήμους της χώρας, όπου υπάρχει δυνατότητα υποστήριξής τους.

iefimerida
Keywords
Τυχαία Θέματα