"Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει τον συντονισμό"

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, αναφερόμενος στην πορεία της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας», τόνισε ότι «αν το NATO δεν αναλάβει σύντομα τον συντονισμό των επιχειρήσεων, θα πρέπει να μελετήσουμε τον τρόπο για να ελέγξει και πάλι, η Ιταλία, τις βάσεις της». Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, τόνισε επίσης ότι «η Ρώμη εργάζεται για να περάσει, μέσα στις επόμενες σαράντα οκτώ ώρες, ο όλος έλεγχος των επιχειρήσεων στα χέρια του ΝΑΤΟ.
Διαφορετικά, θα ζητήσουμε να ισχύσει η αρχή σύμφωνα με την οποία για το σύνολο των ευθυνών, θα πρέπει να απολογούνται όλοι». Ο Φρατίνι πρόσθεσε, τέλος, ότι « η Ιταλία, κατά την αρχική φάση, δέχθηκε να πάρει μέρος στην συμμαχία αυτή, που δρα μέσω τριών στρατηγείων: του αμερικανικού, που βρίσκεται στην Νάπολη, του βρετανικού και του γαλλικού. Ξεκινήσαμε, δηλαδή, με μια κατεπείγουσα διαδικασία, αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση, στον κανόνα, που είναι η Ατλαντική Συμμαχία».

Κατά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου που μόλις ολοκληρώθηκε στη Ρώμη ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι «ο συντονισμός των επιχειρήσεων στη Λιβύη πρέπει να επανέλθει στο NATO» ενώ θέλησε επίσης να καταστήσει σαφές ότι τα ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη «δεν άνοιξαν, και ούτε πρόκειται να ανοίξουν, πυρ».
Keywords
Τυχαία Θέματα