Ζήτημα προσώπων θα θέσει ο Καρατζαφέρης

Την «συνευθύνη» θεωρεί ως προαπαιτούμενο για την συναίνεση, ο ΛΑΟΣ σύμφωνα με στελέχη του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καρατζαφέρης θα μεταβεί αύριο στις 12:15 στο μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο των επαφών
του με τους πολιτικούς αρχηγούς που δέχθηκαν την πρόσκλησή του για την αναζήτηση κοινού τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα πάει αύριο στον πρωθυπουργό με σκοπό να ακούσει, αφενός, την άποψή του για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα και τους στόχους που θέτει για το άμεσο μέλλον, και, αφετέρου, να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες πολιτικές.

Και στη συνέχεια θα «ζυγίσει» τα όσα ακούσει από τον πρωθυπουργό και θα αποφασίσει την στάση του κόμματός του. Αυτό που θα ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο κ. Καρατζαφέρης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του, είναι «να μας πει με ποιους θα προχωρήσει και με ποιους θα υλοποιήσει τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο».

«Στη χάραξη της πολιτικής θα βρούμε κοινά σημεία, εφόσον συμφωνήσουμε στα βασικά», λένε στην Kαλλιρόης και ως προϋπόθεση για συναίνεση εκ μέρους του ΛΑΟΣ σε αυτά που θα ακούσει ο αρχηγός του κόμματος από το στόμα του κ. Παπανδρέου, είναι τα πρόσωπα, με τα οποία θα πορευθεί.

Στο επιτελείο του ΛΑΟΣ πνέουν μένεα κατά ορισμένων υπουργών, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΛΑΟΣ, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των περιστάσεων, και η παρουσία τους στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται λόγος για μη συναίνεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα