Internet Explorer 10: διαθέσιμη η έκδοση Platform Preview 1

12:05 13/4/2011 - Πηγή: PC Nea

Η Microsoft παρουσίασε επίσημα τον Internet Explorer 10 στο πλαίσιο της διάσκεψης MIX. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τη διάθεση για download της έκδοσης Platform Preview 1 του επερχόμενου browser.

H νέα έκδοση αναπτύσσεται εδώ και τρεις εβδομάδες. Το περιβάλλον εργασίας αυτής δεν είναι
ακόμα έτοιμο. Αλλά και όσον αφορά στις λειτουργίες δεν υπάρχουν ακόμα διαφορές σε σχέση με την τωρινή έκδοση του browser. Απλά ενσωματώθηκαν μερικά νέα CSS3 περιεχόμενα.

Τις δυνατότητες του Internet Explorer 10 τις έκανε επίδειξη η Microsoft με νέα demo apps. Όπως το Fish Bowl που έρχεται να διαδεχθεί το FishIE Tank και δοκιμάζει παρομοίως την ταχύτητα του browser στην απεικόνιση των γραφικών. Επιπλέον υπολογίζει πόσες πολλές χρωματιστές μπάλες μπορεί να απεικονίσει ο browser σε ένα συγκεκριμένο χρόνο.

Ο Internet Explorer 10 δεν υποστηρίζει τα Windows VistaΔιάφορα HTML5 και graphics demo δείχνουν τι μπορούν να κάνουν οι προγραμματιστές του Web με τον Internet Explorer 10. Στα κλασικά benchmarks δεν μπορούν να μετρηθούν ακόμα οι διαφορές που φέρνει η νέα έκδοση σε σχέση με τον Internet Explorer 9.

Ακολουθώντας τα βήματα του Internet Explorer 9 (όπου δεν υποστηρίζονται τα Windows XP), η νέα έκδοση του browser δεν θα υποστηρίζει τα Windows Vista.

Σύμφωνα με τις φήμες ο Internet Explorer 10 θα διατίθεται ως στάνταρ μαζί με τα Windows 8. Θα τρέχει επίσης και σε συσκευές ARM.

Η επόμενη έκδοση Platform Preview θα κυκλοφορήσει σε οκτώ με δώδεκα εβδομάδες. Παρακάτω σας επισυνάπτουμε εικόνες από την νέα έκδοση του browser.


Πόσες χρωματιστές μπάλες ανά λεπτό μπορεί να απεικονίσει ο browser σας;
Keywords
Τυχαία Θέματα