Το dLAN LiveCam της devolo διατίθεται τώρα με δωρεάν αναβάθμιση

15:26 18/6/2013 - Πηγή: PC Nea
Το λογισμικό dLAN LiveCam της devolo περνά στην πρώτη αναβάθμισή του με νέες λειτουργίες, ενώ διατίθεται δωρεάν προς download και για χρήστες Windows και Ubuntu-Linux (σε περιβάλλον «Wine») που θέλουν να χρησιμοποιούν ζωντανό σήμα βίντεο σε laptops και PCs.


Η αναβάθμιση αυτή έρχεται ως απάντηση, στην απαίτηση πολυάριθμων πελατών, για παρακολούθηση όχι μόνο μέσω tablet ή smartphone, αλλά και από τους υπολογιστές τους.

Για τους προγραμματιστές λογισμικού της devolo, καθ’ όλη τη διάρκεια ανάπτυξης της έκδοσης της εφαρμογής για περιβάλλον Windows, πρωταρχικός στόχος ήταν να υπάρχει ένα απλό και διαισθητικό περιβάλλον εγκατάστασης και λειτουργίας.

Η εγκατάσταση του λογισμικού πραγματοποιείται σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ και το hardware εγκαθίσταται ακόμη ταχύτερα, αφού αρκεί η τοποθέτηση της κάμερας στο σημείο εφαρμογής, η σύνδεσή της στο ρεύμα, η σύνδεση του προσαρμογέα Powerline στο router και τέλος η σύνδεσή του σε οποιαδήποτε πρίζα. Το μόνο που χρειάζεται στη συνέχεια, είναι να μπουν από το χρήστη τα στοιχεία πρόσβασης που υπάρχουν στην LiveCam και η σύνδεση είναι έτοιμη για λειτουργία με παγκόσμια λήψη.

Εξυπηρετικός χειρισμός μέσω dLAN LiveCam
Ο χρήστης της έκδοσης Windows-/Linux, έχει στη διάθεσή του όλες τις λειτουργίες που είναι ήδη γνωστές και από το devolo App για smartphones και tablets.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ζωντανή πρόσβαση στην τρέχουσα εικόνα βίντεο από την κάμερα, καθώς και άλλα, όπως για παράδειγμα η επιλογή της ανάλυσης του βίντεο, η χειροκίνητη ή αυτόματη ενεργοποίηση των υπέρυθρων LED για βέλτιστη μεταφορά της εικόνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ρύθμιση αντίθεσης κ.α.. Το dLAN LiveCam μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται παράλληλα με το App, για παράδειγμα, στις διακοπές χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή ένα tablet.

dLAN LiveCam με συνεχείς αναβαθμίσεις λειτουργιών
«Χαίρομαι που με αυτή την πρώτη αναβάθμιση, ικανοποιούμε τις επιθυμίες των πελατών μας και πλέον διαθέτουμε το dLAN LiveCam τόσο για Windows όσο και για Linux », δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG.

«Έτσι προσφέρουμε από τη μία στους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει την κάμερα, μία δωρεάν αναβάθμιση των λειτουργιών του λογισμικού, και από την άλλη, ελπίζουμε επίσης να εμπνεύσουν ένα νέο αγοραστικό κοινό για την LiveCam. Η devolo θα επεκτείνει περαιτέρω και σε σταθερή βάση τους επόμενους μήνες, τις λειτουργίες της LiveCam, όπως για παράδειγμα την υποστήριξη για υπολογιστές Mac OS X μέσα στο φετινό καλοκαίρι».

Η έκδοση για Windows λειτουργεί και σε Ubuntu Linux
Η τρέχουσα έκδοση του λογισμικού για PC της dLAN LiveCam είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows 8, καθώς και με τις τρέχουσες εκδόσεις του Ubuntu Linux, αφού λειτουργεί απρόσκοπτα σε περιβάλλον «Wine» (προσομοίωση Windows).

Το λογισμικό είναι άμεσα διαθέσιμο προς δωρεάν download στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.devolo.de σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση έχει σχεδιαστεί για επιτραπέζιους υπολογιστές και laptop και εγκαθίσταται απλά με ένα κλικ.

Η δεύτερη έκδοση ενδείκνυται για την εγκατάσταση σε σταθμούς εργασίας, διότι δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή. Πρόκειται για ένα αρχείο ZIP που περιέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την εκτέλεση της εφαρμογής σε τοπικό επίπεδο.

Για τους νέους πελάτες dLAN LiveCam διατίθεται το dLAN LiveCam Starter Kit αποτελούμενο από μία κάμερα και έναν προσαρμογέα για σύνδεση στο Internet, στην τιμή των €129,90 (προτεινόμενη λιανική). Όσοι διαθέτουν ήδη ένα δίκτυο dLAN powerline, μπορούν να προμηθευτούν μεμονωμένα την κάμερα στην τιμή των 99,90 ευρώ (προτεινόμενη λιανική).
Keywords
Τυχαία Θέματα