3 μίνι σειρές του Netflix που θα λατρέψεις

Μένουμε σπίτι και το Netflix μας κρατά την καλύτερη συντροφιά. Καθηλωτικές οι σειρές με αμέτρητο αριθμό επεισοδίων και πολλούς κύκλους, αλλά υπάρχουν και οι limited σειρές που σε μόνο λίγα επεισόδια θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου.

Αυτές είναι οι μίνι σειρές της δημοφιλούς πλατφόρμας που αξίζει να δεις, γιατί όχι μόνο θα σε κάνουν να ξεχαστείς για λίγο από την καθημερινότητά σου, αλλά θα σε κάνουν να προβληματιστείς:

Unorthodox

Η αναζήτηση της ελευθερίας έξω από τον καταπιεστικό κόσμο των Χασιδιστών Εβραίων

είναι το θέμα της νέας σειράς του Netflix που εκτυλίσσεται σε μόλις 4 επεισόδια.Η 19χρονη Έστι προσπαθεί να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της σκληροπυρηνικής κοινότητας των Χασιδιστών Εβραίων στο Γουίλιαμσμπεργκ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και να βρει τον δρόμο της. Η σειρά είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots της Deborah Feldman και παρουσιάζει την προσωπική της ιστορία: της καταπιεσμένης νεαρής γυναίκας-μέλους της κοινότητας, που αποκλείστηκε από την εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντά της, παντρεύτηκε με προξενιό έναν άντρα που είχε δει μόνο μισή ώρα και εγκλωβίστηκε μέσα σε έναν κόσμο που το μόνο που επέτρεπε σε μία γυναίκα ήταν να είναι σύζυγος και μάνα. Πολλοί κάνουν λόγο για την εκπληκτική ερμηνεία της Shira Haas στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και τον μοναδικό τρόπο που η σειρά χειρίζεται ένα τόσο λεπτό ζήτημα.

Unbelievable

Η αστυνομική σειρά του Netflix, οκτώ επεισοδίων, βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Για την ακρίβεια, η σειρά των Susannah Grant, Michael Chabon και Ayelet Waldman μετέφερε στη μικρή οθόνη τα ακριβή γεγονότα τα οποία είχε φέρει στη δημοσιότητα το άρθρο των ρεπόρτερ T. Christian Miller και Ken Armstrong, για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ το 2015.Η 18χρονη Μαρί καταγγέλλει στην αστυνομία τον βιασμό της στο δωμάτιό της –στην κοινότητα νέων όπου διαμένει– από έναν άγνωστο εισβολέα. Η περίεργη στάση της κοπέλας κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων εξαντλητικών καταθέσεών της στην αστυνομία, οι ανεξήγητες αντιδράσεις της, οι τρομακτικές καταστάσεις που έχει ζήσει από τριών χρονών στις δεκάδες ανάδοχες οικογένειες που έχει μείνει και οι ισχυρισμοί της τελευταίας θετής μητέρας της οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα πως κάτι κρύβεται πίσω από τις φειδωλές περιγραφές της Μαρί. Σύντομα, η κοπέλα καταρρέει και παραδέχεται πως τίποτα δεν συνέβη στην πραγματικότητα και πως όλα ήταν ένα ψέμα. Τρία χρόνια αργότερα, δύο ντετέκτιβ, η Γκρέις Ράσμουσεν και η Κάρεν Ντουβάλ στο Κολοράντο ενώνουν τις δυνάμεις τους όταν αναλαμβάνουν να ερευνήσουν δύο υποθέσεις βιασμών όπου ο δράστης ακολουθούσε παρόμοιο μοτίβο δράσης με εκείνο που κατέθεσε η Μαρί και αναίρεσε στην πορεία. Σύντομα, θα ανακαλύψουν πως τα θύματα είναι περισσότερα, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του.

Self Made

Η μίνι σειρά, 4 επεισοδίων, είναι βασισμένη στη βιογραφία On Her Own Ground της A’Lelia Bundles και μας συστήνει την απίθανη ιστορία της Madam C.J. Walker της πρώτης μαύρης γυναίκας στην Αμερική που παρά τις αντιξοότητες, τους αποτυχημένους γάμους και τις αντιζηλίες, κατάφερε να χτίσει από το μηδέν μία αυτοκρατορία και να γίνει εκατομμυριούχος. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η εξαιρετική Octavia Spencer, η οποία ανέλαβε και την παραγωγή της σειράς μαζί με τον LeBron James.

Μην τις χάσεις!!

Keywords
Τυχαία Θέματα