Aυστραλία: O μαχαιρωμένος Επίσκοπος συγχωρεί τον φερόμενο ως δράστη

O επίσκοπος που μαχαιρώθηκε σε εκκλησία του Σίδνεϊ τη Δευτέρα είπε ότι «αναρρώνει γρήγορα» και συγχωρεί τον φερόμενο ως επιτιθέμενο.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα, ο επίσκοπος Mar Mari Emmanuel κάλεσε επίσης την κοινότητα να παραμείνει ήρεμη.

Η αστυνομία λέει ότι η επίθεση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και τραυμάτισε τέσσερα άτομα, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα.

Προκάλεσε ταραχή έξω από την εκκλησία The Good Shepherd, όπου είχαν συγκεντρωθεί οργισμένοι υποστηρικτές του επισκόπου.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία: Η επίθεση

με μαχαίρι σε εκκλησία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια»

Για το περιστατικό συνελήφθη ένα 16χρονο αγόρι - το οποίο επίσης τραυματίστηκε, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι αρχές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να δηλώσουν τις ύποπτες πεποιθήσεις του αγοριού.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας, Μάικ Μπέρτζες, δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν βίντεο που φέρεται να κατέγραψαν τον ύποπτο να φωνάζει στα αραβικά και να αναφέρεται στον «Προφήτη».

Στο τετράλεπτο κλιπ του επισκόπου Εμμανουήλ, που κυκλοφόρησε η εκκλησία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, λέει ότι συγχωρεί «όποιον έκανε αυτή την πράξη».

«Και πάντα θα προσεύχομαι για σένα. Και όποιος σε έστειλε να το κάνεις αυτό, τον συγχωρώ επίσης στο πανίσχυρο όνομα του Ιησού», είπε.

Πρόσθεσε ότι «τα πάει καλά» και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο κληρικός είναι «τυχερός που είναι ζωντανός» μετά το μαχαίρωμα, που σημειώθηκε ενώ λειτουργούσε στην Ασσυριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης.

Όταν τα γραφικά βίντεο της επίθεσης -και τα επακόλουθα- διαδόθηκαν γρήγορα στο διαδίκτυο το βράδυ της Δευτέρας, προσέλκυσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην εκκλησία. Εκεί, οι βίαιες αναταραχές άφησαν δύο αστυνομικούς τραυματίες, 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας καταστράφηκαν και διασώστες φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Η αστυνομία έχει υποσχεθεί ότι οι εμπλεκόμενοι θα εντοπιστούν και θα απαγγελθούν κατηγορίες. Έκαναν την πρώτη τους σύλληψη, έναν 19χρονο, το βράδυ της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aυστραλία, Επίσκοπος,Aystralia, episkopos