H.Β: Δεκάδες κόλλησαν Covid τέσσερις φόρες & χιλιάδες μολύνθηκαν τρεις φορές

Δεκάδες άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κολλήσει COVID έως και τέσσερις φορές, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το SkyNews, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) λέει ότι 62 άτομα είχαν τέσσερα θετικά τεστ, το καθένα από αυτά με διαφορά τουλάχιστον 90 ημερών, από την έναρξη της πανδημίας.

Άλλοι 7.640 είχαν μολυνθεί τρεις φορές έως τις 6 Μαρτίου 2022, όταν συλλέχθηκαν τα δεδομένα.

Συνολικά, υπήρξαν 715.154 επαναληπτικές μολύνσεις, σύμφωνα

με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης της γρίπης και του COVID του UKHSA.

Τα στοιχεία αφορούν την Αγγλία, υποδηλώνοντας ότι στο σύνολό του το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ακόμη υψηλότερα.

«Πολλοί από εμάς θα μολυνόμαστε ξανά κάθε λίγα χρόνια»

Ο Paul Hunter, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, είπε ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ξανά πολλές φορές είναι πιθανό να είχαν διαφορετικές παραλλαγές του ιού.

Αλλά ακόμα κι αν ο ιός σταμάτησε να εξελίσσεται τώρα, η ανοσία σε λοιμώξεις που κολλάνε από τη μύτη και το λαιμό είναι τόσο βραχύβια που οι άνθρωποι είναι πιθανό να επαναμολύνονται κάθε δύο χρόνια περίπου. 

Είπε στο Sky News: «Αυτός ο ιός θα είναι μέρος της ζωής μας. Πολλοί από εμάς θα μολυνόμαστε ξανά κάθε λίγα χρόνια.

«Ακόμα και τα εγγόνια των εγγονιών μας θα εξακολουθούν να νοσούν από τον COVID».

Ωστόσο, είπε, αν και η ανοσία έναντι του ιού μειώνεται, εξακολουθεί να αποτρέπει σοβαρές ασθένειες, επομένως οι επόμενες κρίσεις του COVID είναι πιο ήπιες.

Πιστεύεται ότι η πιθανότητα να υποστείτε μια επαναμόλυνση οφείλεται εν μέρει στη γενετική του ανοσοποιητικού συστήματος ή σε ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμποδίσει επίσης να λειτουργήσει. 

Η υψηλή επαφή με άλλους ανθρώπους αυξάνει επίσης τις ευκαιρίες για τη μετάδοση του ιού.

«Η αύξηση είναι πιθανό να οφείλεται σε παράγοντες όπως περισσότερη κοινωνική επαφή»

Η έκθεση του UKHSA επιβεβαιώνει ότι τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με επικεφαλής άτομα ηλικίας 30 και 40 ετών.

Λέει ότι η αύξηση είναι πιθανό να οφείλεται στις αυξημένες κοινωνικές επαφές, στο τέλος των κανόνων αυτοαπομόνωσης και στην ταχεία εξάπλωση της πιο μολυσματικής έκδοσης BA.2 της Όμικρον.

Αλλά το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό έναντι της BA.2 και η μόλυνση που προκαλεί δεν είναι πιο σοβαρή.

Νέα έρευνα από το UKHSA, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet, υπογραμμίζει τη μειωμένη απειλή της Όμικρον σε σύγκριση με την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή, της Δέλτα

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μόλυνση με την Όμικρον έχει 59% μειωμένο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο και 69% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από την Δέλτα.

Σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, 534.747 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 44% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπήρξαν 740 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα