Απάντηση Tουρκίας σε ΗΠΑ για αγορά των ρωσικών S-400

Ο Τούρκος πρόεδρος, όχι μόνο δεν πρόκειται να σκεφτεί τις προειδοποιήσεις που απευθύνουν οι ΗΠΑ στην περίπτωση που προχωρήσει η αγορά των S-400 από τη Ρωσία, αλλά ήδη σήμερα, λιγότερο από ένα 24ωρο από την ομιλία του Πούτιν για την επίσπευση της παράδοσης του οπλικού συστήματος, ανακοινώθηκε εμμέσως και η ημερομηνία παραλαβής του. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι «αυτή η δουλειά έκλεισε και δεν αλλάζει»!

Η παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει

παραγγείλει η Τουρκία από τη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο του 2019, έγραψε στο Twitter ο Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ. «Έχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο του 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόινε είχε δηλώσει πως η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Άγκυρα θα ξεκινήσει «πιθανότατα προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους και απευθυνόμενος στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, που επέκριναν την απόφαση εξαγοράς των S-400: «Σχετικά με τους S-400, είναι μία απόφαση που αφορά την Τουρκία... Κλείσαμε συμφωνία για το θέμα των S-400, κλείσαμε τον φάκελο αυτόν, είναι μια τελειωμένη υπόθεση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση της Άγκυρας, εξαιτίας της μη συμβατότητας του ρωσικού συστήματος με τα νατοϊκά αμυντικά συστήματα».

ΠΗΓΗ: Pontos-news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα