Tουρκικό ΥΠΑΜ: «Η στάση της Ελλάδας βλάπτει το ΝΑΤΟ»

Πληροφορίες για την ασφάλεια των συνόρων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την εκπρόσωπο Πινάρ Καρά να εξαπολύει νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαιτίας των συμμαχιών που συνάπτει. 

«Η Ελλάδα προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών σε ζήτημα Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας-ΗΠΑ

μέσω των συμφωνιών που έχει κάνει με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η στάση της Ελλάδας -εντός-συμμαχίας- βλάπτει το πνεύμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ» σημείωσε η Πινάρ Καρά υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει φέτος 2 χιλιάδες  παραβιάσεις πάνω από τα νησιά με μη αποστρατικοποιημένο καθεστώς.

«Από την 1η Ιανουαρίου σημειώθηκαν συνολικά 2.061 παραβιάσεις κατά μη στρατιωτικών νησιών από την Ελλάδα».

F-35 συνομιλίες με τις ΗΠΑ

«Εκθέσαμε τις θέσεις μας στις συνομιλίες τεχνικού επιπέδου με την αμερικανική αντιπροσωπεία για τα F-35. Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στις ΗΠΑ. Εκθέσαμε τη θέση μας. Θέση μας είναι πρωτίστως να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα και δεύτερον να μας παραδοθούν τα αεροπλάνα που έχουμε ήδη πληρώσει. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω. Αυτή είναι η άποψή μας. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε αυτό το πλαίσιο», είπε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

S-400 - Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης

Στο θέμα των S-400 οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης και θα αναπτυχθούν όπου χρειαστεί.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Θα τοποθετηθούν όπου χρειαστεί».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γενί Σαφάκ», η Τουρκία ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να εφαρμόσει το υψηλότερο επίπεδο στο πρωτόκολλο ασφαλείας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ωστόσο, το Λονδίνο δεν αποδέχτηκε το αίτημα κι αυτός είναι ο λόγος που ο Ερντογάν ακύρωσε το πρόγραμμά του για να συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκόβη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tουρκικό ΥΠΑΜ, Ελλάδας, ΝΑΤΟ,Tourkiko ypam, elladas, nato