Μίζες σε τ/κ περιουσίες-υπηκοότητες καταγγέλλει ο Φαίδωνος

Νέες υποθέσεις για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Παφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος, σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, κάνει λόγο για ύπαρξη κυκλώματος εντός των υπηρεσιών Υπουργείου, τόσο σε σχέση με την εξασφάλιση υπηκοοτήτων όσο και στη διαχείριση τ/κ περιουσιών.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Φαίδωνος, ο ίδιος κατέχει στοιχεία για το ότι, παρά τις καταγγελίες του για τη διαχείριση τ/κ περιουσιών, τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι μίζες συνεχίζονται.

Το Τμήμα Διαχείρισης τ/κ περιουσιών παρέμεινε με τα ίδια άτομα σε όλες τις

επαρχίες, επισημαίνει, για να συνεχίσει λέγοντας πως θα έπρεπε να είχαν ήδη αποσπαστεί άτομα για να μελετήσουν τους φακέλους των υπό καταγγελία υποθέσεων.

Σύμφωνα πάντα με τον Φαίδωνα Φαίδωνος, συγκεκριμένος λειτουργός του τμήματος διαχείρισης έστησε ολόκληρο κύκλωμα και μέχρι πρόσφατα ζητούσε μίζες για να κανονίσει συγκεκριμένα άτομα να πάρουν τ/κ περιουσίες.

Κατέχει, όπως είπε, συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 14 λεπτών, στο κινητό του, μεταξύ εντεταλμένου του κυκλώματος αυτού, που συνομιλεί με άτομο για να τού διευθετήσει τ/κ τεμάχιο.

Σε ερώτημα κατά πόσο έχει καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι καταγγελία θα γίνει από το άτομο που του έστειλε τη συνομιλία και όχι από τον ίδιο.

Κατήγγειλε, επίσης, παρεμβάσεις σε χαμηλόβαθμους του τμήματος για να διευθετούν εργασίες υπέρ κάποιων, όταν ο Διευθυντής απουσιάζει.

Κύκλωμα και για την εξασφάλιση υπηκοότητας

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, έχει δημιουργηθεί ένα επιπρόσθετο κύκλωμα, στο οποίο ωστόσο συμμετέχουν κοινά άτομα, το οποίο έχει να κάνει με υποθέσεις εξασφάλισης υπηκοότητας.

Καταγγέλλει ότι για Ρώσους και Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι δίνουν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζονται υπηκοότητες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες.

Υπάρχουν, ωστόσο, άτομα που διαμένουν στην Κύπρο και είναι παντρεμένα με παιδιά εδώ και 14 χρόνια και οι αρμόδιες αρχές τούς καθυστερούν και τους κοροϊδεύουν εδώ και τρεισήμισι χρόνια, χωρίς να τους δίνουν υπηκοότητα.

Στο σημείο αυτό, έρχεται και επεμβαίνει το κύκλωμα, το οποίο έναντι αμοιβής υπόσχεται στους αιτούντες να προωθήσει την υπόθεσή τους άμεσα και να τους δοθεί υπηκοότητα.

Έχει γνωστοποιήσει ήδη τα όσα καταγγέλλει σε κάποια άτομα αρμόδια, ωστόσο δεν θέλησε να κατονομάσει ποια είναι τα άτομα αυτά.

Η υπόθεση με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς και οι λοιπές καταγγελίες

Επιφυλάχθηκε να δώσει τα στοιχεία για τους δυο πολιτικούς αρχηγούς για τους οποίους είχε κάνει καταγγελία στο παρελθόν, σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα δώσει τα στοιχεία μόνο όταν θα διασφαλιστεί η προστασία των μαρτύρων, καθώς υπάρχει κίνδυνος, όπως είπε, κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους από τις καταγγελίες αυτές.

"Μεγάλη υπόθεση για την οποία έδωσα μαρτυρία κινδυνεύει να χαθεί, η οποία έχει να κάνει με μίζες, γιατί το άτομο που έδωσα ως μάρτυρα στην Αστυνομία φοβήθηκε, καθώς, όταν τον κάλεσαν να δώσει μαρτυρία, τού επεσήμαναν ότι μπορεί ακόμα και να κατηγορηθεί για όσα θα κληθεί να καταθέσει".

Τέλη αποχετεύσεων

"Είναι λάθος η Βουλή να μπαίνει στη λογική "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Αυτό που κάνει η Βουλή είναι έξω από κάθε κανόνα δεοντολογίας, επισημαίνει ο κ. Φαίδωνος.

Θα γίνουν για δεύτερη φορά ρεζίλι, επεσήμανε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα και να διορθώσουν τις ασάφειες της νομοθεσίας, θα υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας. "Δεν μπορεί να δημιουργούνται δυο κατηγορίες πολιτών", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα