Αλτούν: «Kόβουμε τα χέρια στους σταυροφόρους - Κοινός πλούτος των Τ/κ το Φ.Α»

Μηνύματα προς την Ελλάδα και την Κύπρο έστειλε σήμερα ο επικεφαλής της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη,  απευθυνόμενος σε συμπόσιο για το την πορεία της Τουρκίας χθες, σήμερα και αύριο ανέφερε ότι η Τουρκία δίνει έναν αγώνα εναντίον όσων επιδιώκουν να φυλακιστεί το τουρκικό έθνος στον κόλπο της Αττάλειας.. 

 

«Κόβουμε

τα χέρια εκείνων που πάνε να αγγίξουν τους ναούς μας και εξαλείφουμε τη νοοτροπία των σταυροφόρων που πάει να εμφανιστεί και πάλι έπειτα από 100 χρόνια», είπε κάνοντας μία έμμεση αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας κατά των Ελλήνων το 1922. 

 

«Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας, η οποία είναι προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή σταθερότητα έφερε επιτέλους πιο κοντά στις θέσεις μας τις χώρες, που συνορεύουμε σήμερα στη θάλασσα. 

 

Επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι οι ενεργειακοί πόροι στην περιοχή αποτελούν τον κοινό πλούτο όλων των δυνάμεων της περιοχής, ιδίως των Τουρκοκυπρίων. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την ενέργεια καύσιμο της ειρήνης και όχι της σύγκρουσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα