Ανακοινώσεις κομμάτων για την πολεμική σύρραξη Ισραήλ – Γάζας

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα σχετικά με τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής Ισραήλ και Γάζα μετρούν εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. 

ΔΗΣΥ

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς εναντίον αθώων πολιτών στο κράτος του Ισραήλ.

Μια επίθεση που συνιστά απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και που, δυστυχώς, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Στεκόμαστε δίπλα στον λαό του Ισραήλ, υπερασπιζόμενοι και εμείς το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, απέναντι στις τρομοκρατικές

επιθέσεις.
Οι σκέψεις όλων μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της τυφλής βίας.

ΑΚΕΛ

Ο νέος κύκλος αίματος στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη μόνο ανησυχία και συγκλονισμό προκαλεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα τυφλά χτυπήματα και οι θάνατοι αμάχων, όποιος κι αν τα διαπράττει, είναι πάντα καταδικαστέα και δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν.

Ο παλαιστινιακός και ο ισραηλινός λαός δικαιούνται να ζήσουν μέρες ειρήνης και ασφάλειας. Ο φαύλος κύκλος αίματος και βίας μπορεί να σπάσει με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη. Με λύση στην βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ που προνοούν την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα από το Κράτος του Ισραήλ.

ΔΗΚΟ

Ως Δημοκρατικό Κόμμα παρακολουθούμε με συγκλονισμό τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή και καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Η διείσδυση τρομοκρατών της ισλαμιστικής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ και οι φρικτές επιθέσεις με ρουκέτες και πυρά ενόπλων εναντίον δεκάδων αμάχων προκαλεί σοβαρή κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

Το ΔΗΚΟ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς τα θύματα και στηρίζει απόλυτα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα και το λαό του.

ΕΛΑΜ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει απερίφραστα την μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Κράτους του Ισραήλ, με θύματα χιλιάδες αμάχους.

Οι επιθέσεις και οι αιχμαλωσίες αμάχων μας θυμίζουν τις φρικαλεότητες που βίωσε ο κυπριακός ελληνισμός κατά την διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974. Τις ίδιες τακτικές φαίνεται να χρησιμοποιούν σήμερα οι σύμμαχοι του Ερντογάν και στενοί συνεργάτες της Τουρκίας, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης - Χαμάς.

Ως Παράταξη εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα