Αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου η «δίκη» εναντίον του Αλί Κισμίρ

Αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2024 η «δίκη» εναντίον του προέδρου της συντεχνίας των δημοσιογράφων Basın-Sen και δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια, λόγω άρθρου που έγραψε το 2020.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις Πόστασι» γράφει πως σε δήλωση του στα ΜΜΕ, ο δικηγόρος του Κισμίρ και πρόεδρος του τουρκοκυπριακού «δικηγορικού συλλόγου», Χασάν Εσένταγλι είπε ότι το πρόγραμμα της «ακροαματικής διαδικασίας» θα καθοριστεί στις

17 Απριλίου και πρόσθεσε ότι το γραφείο του «εισαγγελέα» δήλωσε στην τελευταία «ακροαματική διαδικασία» ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί και ότι θα ακουστούν μάρτυρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Εσένταγλι η σημερινή ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε λόγω της αδυναμίας της «εισαγγελίας» να προετοιμάσει τους μάρτυρες και λόγω του «βεβαρημένου προγράμματος» του  «δικαστηρίου».

Εξάλλου, σε δημοσίευμά της η «Αβρούπα»  γράφει ότι ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Σαμί Όζουσλού σε δηλώσεις του για το θέμα, κάλεσε την «εισαγγελία» να αποσύρει την υπόθεση εναντίον του Αλί Κισμίρ αναφέροντας παράλληλα ότι το κόμμα του κατέθεσε «νομοσχέδιο για τροποποίηση του άρθρου του νόμου» που αφορά στην υπόθεση του Κισμίρ και ότι με την ψήφο και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) αποφασίστηκε η συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι παρών για να παρακολουθήσει τη «δίκη» εναντίον του Κισμίρ ήταν και ο Μουσταφά Κούλελι, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ο οποίος είπε σε δηλώσεις του, ότι τέτοιες αγωγές δεν ταιριάζουν για την Κύπρο και υποστήριξε ότι σκοπός αυτής της «αγωγής» είναι η «παρενόχληση και ο εκφοβισμός».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αναβλήθηκε για τις 18 Απριλίου και η «δίκη» εναντίον του ιδιοκτήτη της Αβρούπα, Σενέρ Λεβέντ και των δημοσιογράφων της ίδιας εφημερίδας Μεχμέτ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.

Η υπόθεση, αφορά σε «αγωγή» που κατέθεσε η Unıversal Bank εναντίον της εφημερίδας για άρθρο που δημοσίευσε εναντίον της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα