Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο (βίντεο)

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε την Εσπανιόλ στο "Καμπ Νόου", η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε και τη διαιτησία κόντρα στη Βαλένθια για να φτάσει στη νίκη και η ουραγός και υποβιβασμένη Λεβάντε "σκότωσε" τις ελπίδες τίτλου της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το καταλανικό ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ αποδείχθηκε ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες μετέτρεψαν τον αγώνα σε γιορτή (5-0) για τους "μπλαουγκράνα", που στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, έδειξαν να ξαναβρίσκουν τον καλό εαυτό τους. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Αργεντινός αρχισκόρερ του συλλόγου άνοιξε το

σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έφτασε τα 26 γκολ σε 32 αγώνες πρωταθλήματος. Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε κι ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε για οφσάιντ δεν προβλημάτισαν τους γηπεδούχους, που "χτύπησαν" αποφασιστικά στο 2ο ημίχρονο.

Ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή, Λουίς Σουάρες, αύξησε τη συγκομιδή του στα 36 τέρματα στο 52', μετά από ασίστ του Μέσι. Εννέα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Νεϊμάρ να τροφοδοτήσει τον Ουρουγουανό επιθετικό που έφτασε τα 56 γκολ σε 51 αγώνες τη φετινή σεζόν. Ένα δώρο του Πάου Λόπεθ στον Ραφίνια και το γκολ που δικαιούτο ο Νεϊμάρ έκλεισαν το σκορ στην αναμέτρηση του "Καμπ Νόου", με τους "μπλαουγκράνα" να διατηρούνται επικεφαλής και με νίκη στη Γρανάδα την επόμενη εβδομάδα, να στέφονται και φέτος πρωταθλητές.

Δύο γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο οφσάιντ ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Βαλένθια με 3-2 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", με συνέπεια να κυνηγά μέχρι τέλους την ανατροπή στη μάχη του πρωταθλήματος. Οι "μερένγκες" είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 κόντρα στις "νυχτερίδες" στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο τελευταίων σεζόν και παρότι η Βαλένθια δεν κυνηγούσε κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο, παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική. Ο Ρονάλντο σκόραρε για 200ή φορά στο γήπεδο της Ρεάλ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, λίγες ημέρες μετά από την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League.

Ο Γάλλος παρέταξε τη βασική ενδεκάδα πλην του Κίκο Κασίγια στο τέρμα, παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να χάσουν μία απίθανη ευκαιρία με τον Ζοάο Κανσέλο στο 37' που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Αντί για το 1-1, όμως, γράφτηκε το 2-0 για τη Ρεάλ με τον Μπενζεμά, σε μία φάση που βρέθηκε δύο φορές σε θέση οφσάιντ, αλλά σε καμία δεν υποδείχθηκε. Οι παίκτες του Πάκο Αγεσταράν δεν το έβαλαν κάτω και τέσσερα λεπτά μετά από μία μεγάλη ευκαιρία του Μπενζεμά, είχαν δοκάρι σε φάουλ του Ντάνι Παρέχο. Η μείωση του σκορ ήρθε στο 55' με το προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ, Ροντρίγκο, ωστόσο στο 59' ο Ρονάλντο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με το 33ο τέρμα του στην Primera Division και 539ο συνολικά. Οι "νυχτερίδες" προσπάθησαν να απαντήσουν, είχαν νέο δοκάρι με τον Παρέχο, μείωσαν εκ νέου με τον Αντρέ Γκόμες, αλλά δεν κατάφερε να κόψουν βαθμό από τη Ρεάλ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ταξίδεψε στην έδρα της μοναδικής υποβιβασμένης ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχοντας κρατήσει το μηδέν για 451 σερί λεπτά. Όλα έχουν ένα τέλος, όμως, και μαζί και η κούρσα τίτλου των "ροχιμπλάνκος". Η Λεβάντε νίκησε με 2-1 τους φιναλίστ του Champions League και τους έθεσε εκτός μάχης, αφού απέχουν πλέον τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και μειονεκτούν στην ισοβαθμία. Τίποτα δεν φάνταζε ότι θα εξελιχθεί έτσι το απόγευμα για τον Ντιέγο Σιμεόνε, που παρακολουθούσε ακόμα ένα παιχνίδι από τα μπουθ, λόγω τιμωρίας. Μόλις 82 δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα, ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το σκορ με πλασέ και έφτασε τα έξι γκολ σε έξι αγώνες.

Οι γηπεδούχοι δεν χαρίστηκαν στην Ατλέτικο, όμως, και στο 30ό λεπτό ισοφάρισαν με τον αγαπημένο τρόπο των αντιπάλων τους, κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, με τον Βίκτορ Κασαδεσούς. Ο Σιμεόνε έδωσε εντολή για αλλαγές στο ημίχρονο, με τους Αντουάν Γκριεζμάν και Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο να προσπαθούν με την ταχύτητά τους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν τα κατάφεραν, με τις ευκαιρίες να είναι λιγοστές και τον Ντιέγο Μαρίνιο να κρατάει το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η Λεβάντε, εξάλλου, δεν έχει ηττηθεί από την Ατλέτικο εντός έδρας τα τελευταία εννέα χρόνια και η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος. Στο 90', μάλιστα, σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Τζιουζέπε Ρόσι έκανε το 2-1 και "σκότωσε" τις όποιες ελπίδες της Ατλέτικο για δεύτερο τίτλο σε τρία χρόνια.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016

18:00 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ράγιο Βαγεκάνο 2-1

(12' Οϊαρθάμπαλ, 50' Μπαουτίστα -69' Γκέρα)

18:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 3-2

(26', 59' Ρονάλντο, 42' Μπενζεμά - 55' Ροντρίγκο, 81' Γκόμες)

18:00 Βιγιαρεάλ - Λα Κορούνια 0-2

(32' Φαΐρ, 57' Λούκας)

18:00 Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1

(80' Στσέποβιτς - 50' Άλβαρεθ)

18:00 Εϊμπάρ - Μπέτις 1-1

(73' Ενρίτς - 37' Κάστρο)

18:00 Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 5-0

(8' Μέσι, 52', 61' Σουάρες, 74' Ραφίνια, 83' Νεϊμάρ)

18:00 Σεβίλλη - Γρανάδα 1-4

(73' Γκονθάλεθ - 45+1', 88' Κουένκα, 79' Μπαμπίν, 86' πέν. Ελ Αραμπί)

18:00 Λας Πάλμας - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

18:00 Θέλτα - Μάλαγα 1-0

(31' Νολίτο)

18:00 Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(30' Κασαδεσούς, 90' Ρόσι - 2' Φ. Τόρες)

Keywords
Τυχαία Θέματα